Nejen v zákulisí prostějovského kulturního života se o tom už nějaký ten týden šušká. Ale až v těchto dnech se to oficiálně díky zjištění Večerníku dostává na veřejnost. Ředitelka prostějovského kina Metro je ve čtvrtém měsíci těhotenství! Barbora Kucsa Prágerová Večerníku tuto informaci exkluzivně potvrdila s tím, že společně s manželem se na rodičovství velice těší. Kdo ale mladou ředitelku kina nahradí během její mateřské dovolené? 

Barbora Kucsa Prágerová je ředitelkou prostějovského kina už více než pět let a za tu dobu se jí podařilo takřka nemožné. Metro 70 za jejího vedení doslova vstalo z mrtvých a dnes patří mezi nejoceňovanější kulturní stánky tohoto druhu v republice. Nyní ale na mladou ženu čekají zcela jiné, ale příjemné mateřské povinnosti.

„Je to tak, s manželem čekáme holčičku. Oba se moc těšíme, manžel chtěl děvčátko, takže je nadšený. Svou budoucí roli si už teď užívá a rád by se se mnou vystřídal na rodičovské dovolené. Rodinný přírůstek očekáváme na začátku října,“ potvrdila exkluzivně Večerníku Barbora Kucsa Prágerová, ředitelka kina Metro 70 v Prostějově. „Na rodičovství se s mým mužem oba moc těšíme. Práce v kině mě naučila čelit velkým životním výzvám, kterou mateřství bezpochyby je. Cítím se na roli maminky připravená, ostatně mým takovým prvním dítětem je prostějovské kino, ke kterému chovám vřelé city. Trochu ale tuším, že ty mateřské je hravě přebíjí,“ usmála se Kucsa Prágerová.

Otázkou ale nyní zůstává, kdo mladou ambiciózní ředitelku ve funkci zastoupí po dobu její mateřské dovolené? „Touto otázkou se Rada statutárního města Prostějova bude teprve zabývat.

Prozatím jsem o odchodu paní ředitelky na mateřskou dovolenou byla zpravena pouze ústně, nastalou situaci v kině budeme řešit ve spolupráci s paní ředitelkou a jejími návrhy,“ zareagovala na dotaz Večerníku Milada Sokolová, náměstkyně primátora pro kulturní oblast v Prostějově.

Jak jsme ovšem zjistili, sama ředitelka kina Metro má už určitý návrh, kdo ji zastoupí. „Svou práci mám moc ráda, takže v kině mám v plánu být tak dlouho, jak to jen půjde, odhadem do konce prázdnin. Zastupováním pověřím kolegu Michala Zábranského. Pracuje v kině již více než tři roky, studoval filmovou vědu jako já a s chodem kina je perfektně obeznámen. Diváci jej navíc dobře znají z odborných úvodů, které připravoval pro filmový klub. Před svým odchodem připravuji několik projektů, které on posléze dokončí. Například obnovu zvukového systému a upgrade na prostorový zvuk Dolby Atmos! Kino bude v dobrých místodržitelských rukou, myslím ale, že dlouhé roky doma nezůstanu a na kino budu zpovzdálí dohlížet i během své nepřítomnosti,“ ujišťuje Barbora Kusca Prágerová.