Zapeklitá věc toto... Žena z Prostějova nemá dobré vzpomínky na jeden ze svých nákupů v supermarketu Billa ve Zlaté bráně. Byla sobota 7. května, když společně se svojí dcerou a s kočárkem s miminkem vešla do provozovny na nákup. Problém byl v tom, že pod kočárkem měla uložený prací gel, který koupila v jiné prodejně na náměstí. U pokladny v Bille to však nenahlásila a rázem vznikl problém. Jaroslavu Fricovou zadržel člen ochranky s tvrzením, že prací gel ukradla...

Pro Jaroslavu Fricovou nastaly trapné chvíle, se kterými se svěřila Večerníku. „Pracovník ostrahy mě za pokladnami oslovil s tím, že jsem nezaplatila za prací gel Ariel, který jsem vezla pod kočárkem. Odpověděla jsem mu, že toto zboží jsem koupila půl hodiny předtím v drogerii na náměstí, kde ho mají mnohem levnější než v Bille. Člen ochranky moje vysvětlení ale vůbec neakceptoval, trval na svém, a dokonce mě přímo nazval zlodějkou. Požadoval, abych mu ukázala účtenku od pracího gelu. Řekla jsem mu však jasně, že účtenku mu ukazovat nebudu, jedině policii,“ popsala událost ze svého pohledu Jaroslava Fricová. Podle svých slov to byla právě ona, která policii přivolala. „Sama jsem pracovníkem ostrahy a nikdy bych si nedovolila nic ukrást, protože jsem vlastníkem bezpečnostního certifikátu a přišla bych tak o něj. Než přijela městská policie, vybídla jsem pracovníka ochranky v Bille, aby si přehrál kamerový záznam. Ten by totiž prokázal, že v oddělení drogerie jsem vůbec nebyla,“ poukázala ještě na další argument Fricová.

Rozčílená žena pak účtenku za prací gel zakoupený v drogerii na náměstí strážníkům ukázala a vše se vysvětlilo. „Pánovi z ochranky strážníci řekli, že pokud se mi omluví, nebudou případ dávat na přestupkovou komisi. Pracovník ostrahy Billy se mi vzápětí skutečně omluvil, ale neberu to od něho jako omluvu upřímnou. U všeho byla také moje nezletilá dcera, která celý incident velice špatně psychicky nesla. Já jen doufám, že se nic podobného už opakovat nebude. Jsem pravidelným zákazníkem Billy a nikdy předtím se mi nic takového nestalo,“ uzavřela své vyprávění Jaroslava Fricová z Prostějova.

Vedení supermarketu Billa ve Zlaté bráně se prozatím k celé situaci nechtělo vyjádřit. Jedna z prodavaček ale Večerníku svůj názor řekla. „Přesně si na tuto situaci pamatuji. Kdyby ta paní jako každý jiný slušný člověk přišla nejdříve k pokladně a nahlásila zboží, které nakoupila jinde, nic podobného by se nestalo. S touto ženou ovšem byly velké problémy, nevím, na co si hrála. Stačilo jen ukázat účtenku a za pár vteřin by bylo vše vysvětleno. Místo toho tady řvala na člena ochranky,“ uvedla prodavačka, která si nepřála být jmenována.