Bývalý fotbalový stadion ve Sportovní ulici v Prostějově se stal oblíbenou destinací bezdomovců, kteří přespávají v polorozpadlých starých garážích. Předminulou neděli zde došlo k pěstnímu souboji mezi dvěma muži. A jelikož šlo o celkem tvrdé fyzické napadení, zasahovat museli strážníci.

„V neděli 5. června před druhou hodinou ranní vyjížděli strážníci řešit napadení mezi bezdomovci na bývalý fotbalový stadion. Nejprve došlo k hádce mezi jednačtyřicetiletým a devětatřicetiletým mužem. Následně mladší z dvojice bez předchozího varování fyzicky zaútočil na svého známého. Nejprve jej shodil na zem a poté udeřil sevřenou pěstí do obličeje,“ popsal bitku dvou bezdomovců Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Napadený muž si po útoku stěžoval na bolesti zad a hlavy. „Přivolaný lékař rozhodl o převozu do nemocnice na další vyšetření. Při podání vysvětlení se odmítla dvojice k důvodu napadení vyjádřit. Hlídka případ zadokumentovala a oznámila příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ přidal zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.