Pouze Karolína Plíšková může být alespoň částečně spokojená s výsledky posledních turnajů na trávě. V Berlíně postoupila do čtvrtfinále, další tři české tenistky nezvládly hned svůj první zápas.

Někdejší členka extraligového týmu Prostějova Plíšková porazila Estonku Kaiu Kanepiovou a Kanaďanku Biancu Andreescuovou a prohrála až s Cori Gauffovou ze Spojených států a naznačila, že se před vrcholem travnaté sezóny dostává do slušné formy.

„V prvním setu jsem měla čtyři setboly. Chyběl kousek a set by byl můj. Nezadařilo se, ale třeba budu mít štěstí na dalších turnajích. Ve Wimbledonu by se to mohlo hodit,“ poznamenala Plíšková.

V Berlíně se naopak nedařilo hráčce TK Prostějov Kateřině Siniakové, a dceři prostějovského rodáka Josefa Muchy, Karolíně Muchové v zápasech s Andreescuovou a Tunisankou Ons Džabúrovou, nejvýše nasazenou hráčkou turnaje. V Birminghamu pak hned v prvním kole dohrála exprostějovská Petra Kvitová, která nestačila na Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie.

ŽENY

Berlín – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Karolína Plíšková (4) – Kanepiová (Estonsko) 6:7, 6:0, 6:0; Siniaková – Andreescuová (Kanada) 4:6, 6:4, 4:6; Muchová – Džabúrová (1-Tunisko) 3:6, 3:6. 2. kolo: Karolína Plíšková – Andreescuová 6:4, 2:6, 7:6. Čtvrtfinále: Karolína Plíšková – Gauffová (7-USA) 5:7, 4:6

Birmingham - WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (5) – Haddadová Maiaová (Brazílie) 6:7, 2:6