Uplynulý čtvrtek večer zasahovaly v prostějovské ulici Pod Kosířem policejní hlídky, před kterými vyskočil z okna domu muž. Ten se před strážci zákona ukryl tam, kde jej nikdo nehledal.

Policisté jej objevili jen díky pozornosti procházejícího chodce. Proč před nimi chlapík riskoval život? A co vůbec tomu všemu předcházelo?  

Minulý čtvrtek mezi jedenadvacátou a dvaadvacátou hodinou sledovali obyvatelé ulice Pod Kosířem v Prostějově nebývalý policejní zásah. Strážci zákona vtrhli do domu, z jehož okna následně vyskočil muž. Ten se pak snažil policistům uprchnout, po kuriózní situaci ale nakonec skončil v poutech.

Z oficiálních zdrojů jsme se ale během pátku bohužel nedozvěděli, o co přesně šlo. Na dotazy Večerníku mluvčí krajské policie Miluše Zajícová neodpověděla, údajně kvůli jiným pracovním povinnostem…

A tak jsme se snažili zjistit podrobnosti od lidí ze sousedství. „Ten chlap má soudem zakázáno přiblížit se ke své bývalé partnerce, přesto ji ve čtvrtek večer navštívil. Ženská na něho asi zavolala policii, dvě hlídky pak tady byly během několika málo minut. Dokonce přijela i sanitka, ale nevím proč,“ dozvěděli jsme se od muže, který bydlí hned ve vedlejším domě.

„Když policisté vnikli do domu a zazvonili u dveří bytu, muž vyskočil z okna. Pak se schoval v trenýrkách pod jedním z vozidel zaparkovaných v ulici. Policisté po něm pátrali, ale dlouho ho nemohli najít. Na muže ležícího pod autem pak policisty asi po dvaceti minutách upozornil člověk, který zrovna procházel po chodníku. Hlídka chlápka vytáhla z pod auta a odvezla ho,“ dodal obyvatel ulice Pod Kosířem, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Večerník tedy pro tuto chvíli nemá k dispozici oficiální zprávu o zásahu a ani o tom, zda muži, který porušil soudní příkaz, hrozí nějaký trest. Snad policie vše vysvětlí dodatečně a veškeré další informace budeme moci přinést v příštím vydání.