Po měsíci se fotbalisté Prostějova představili v zápase, tentokrát ještě přípravném. Na úvod letního období je čekala slovenská Dubnica, desátý tým druhé ligy. V předešlém zápase soupeř porazil 2:1 Třinec, tentokrát se ale vůbec nedostával do zápasu. Kromě krátkého období začátkem druhého poločasu měla Dubnica problém se dostat na balón, a hrál tedy Prostějov. Eskáčko přes řadu šancí vedlo po půlce 1:0. Svůj náskok ale navýšilo, a nakonec mohlo slavit jednoznačné vítězství 3:0.

Od úvodního hvizdu sobotního duelu byl více na balónu Prostějov, který si také připsal první šanci zápasu. V 8. minutě našel Bartolomeu nahrávkou do strany Kušeje, který prověřil brankáře. Ten odolal, krátce poté ale už kapituloval. Krásnou akci rozehrál Omale, který obral soupeře na postranní čáře a rozehrál na kraj vápna. Zde míč převzal Kušej, který v ještě lepší pozici našel Velicha – 1:0. Ve 12. minutě padl ve vápně k zemi Isaac, penalta ale nařízena nebyla a ze situace vznikl rohový kop. V dalších minutách ale byla aktivita znovu na kopačkách „domácích“. Zapletal poslal míč po zemi do brankáře, po pěkné souhře téhož hráče, Kušeje a Omaleho ve 20. minutě nepadla střela, ale byl z toho další roh. A nováček v sestavě Blahuta poslal solidní míč na bližší tyč. Po půlhodině hry mohl přidat druhý gól Bartolomeu, míč ale vytáhl brankář zpod břevna. Na druhé straně dostal dlouhý pas Rosenberger a vybojoval roh. Šance ale měl jen Prostějov. Zapletal trefil z dálky ve 35. minutě spojnici, Kušej jej pak v další šanci našel za obranou, ale v ofsajdu. Jedinou příležitost měli hosté ve 45. minutě, Lazarcik po dalším rohu ale hlavou minul.

Druhá půle byla zprvu jiná. Týmy výrazně prostřídaly a bylo to znát. Hned ve 46. minutě se Janco ocitl sám před bránou, hlavičku ale nasměřoval příliš vysoko – minul. V 50. minutě slušný centr nestihl prostějovský Pinc. Po prvních minutách poločasu, kdy soupeř zlobil, se navíc hra znovu přesunula na polovinu soupeře. Pinc střílel z hranice vápna, minul. V 54. minutě hosté museli srazit Sečkářovu střelu, Bialek po kombinaci střílel nad. Osm minut nato se ale Prostějov dočkal. Vyhlídal udržel míč v rohu hřiště, poslal jej na osu a odsud míč za záda brankáře procedil Pinc – 2:0. Tentýž hráč se dostal brzy k zakončení znovu, tentokrát ale jen poslal hlavičku do brankáře. V 70. minutě ale Prostějov znovu skóroval. Bartolomeu prošel po pravém křídle, zasekl v rohu hřiště a poté poslal pěkný balón na kraj vápna Sečkářovi, který proměnil k tyči – 3:0. Sečkář v 84. minutě znovu střílel, chvíli nato musel brankář Dubnice znovu zasahovat. Hosté hráli veskrze bez balónu a jen bránili, což se jim znovu mohlo nevyplatit v 87. minutě, kdy míč těsně minul břevno. Stav 3:0 se ale ukázal stavem konečným.

 

ÚSTY TRENÉRŮ

Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:

„Důležité pro nás bylo přenést na hřiště věci z tréninku. Uplynulý týden pro nás byl poměrně náročný. Berme v potaz to, že spousta kluků je ze třetí ligy, končily pozdě soutěže. Obecně je tréninkový proces u nás trochu jiný, než jsou zvyklí. Ale obecně jsem spokojený, jak k tomu kluci přistoupili, což je základ všeho. Hráli s chutí, zápas odpracovali, a to je pro nás nejdůležitější. Škoda že David Píchal se zranil, ale jinak si myslím, že výkon byl v pořádku.“

Andy SMITH - FK Dubnica nad Váhom:

„Hráli jsme minulý týden, kdy jsme vyhráli 2:1. Tehdy jsme změnili hodně hráčů, tentokrát taky. Krok za krokem pracujeme tvrdě na týmu a hráčích, každý den. Nyní jsme proti sobě měli velmi dobrého, silného soupeře. Ale celkově směřujeme hlavně k 16. červenci, kdy už se začíná pro nás hrát o body.“