V letošním roce se po dvou letech s epidemií koronaviru bude moci zase daleko svobodněji cestovat do zahraničí.

A to samozřejmě láká řadu Čechů na pěknou dovolenou někam k moři, ale i aktivní odpočinek směrem na hory. Znát je to opravdu velmi, protože oproti předchozím dvěma letům zájem vzrostl několikanásobně. Za vším je samozřejmě covid a s ním spojené restrikce. Řada osob tak své dovolenky odkládala na pozdější dobu a nyní přišla vhodná chvíle. Zůstane tomu tak i v následujícím období?

Určitě to není překvapení a nikdo se nemůže divit, že zájem stoupnul právě letos. Zase se můžeme konečně trochu volně nadechnout po dvou letech, kdy jsme znali téměř jen domácí prostředí a dovolená v zahraničí bude opravdovým svátkem. Užít si pár dnů někde u moře, či v krásné a malebné přírodě jistě stojí za ty našetřené peníze.

Jenže aby této radosti bylo i v další sezóně, protože jak všichni víme, současná inflace a válka moc dobré vyhlídky neudává. Jedná se navíc o nárůst všeho, přes potraviny, energetiku i jakékoliv potřeby a služby. A že by se mělo něco v nejbližších dnech, týdnech a měsících zlepšovat to nevypadá. Letos jsme dopady ještě zatím nepochytili tolik a klíčová bude zima. Taky proto, abychom si dokázali říct, zda opravdu naplníme letadla, auta i autobusy v příštím roce…