Osud hned dvou vlakových přejezdů na území Čehovic řešilo nedávno zastupitelstvo obce. Jejím katastrem vede trať mezi Prostějovem a Nezamyslicemi, která by se měla v dohledné budoucnosti modernizovat. V souvislosti se stavbou železničních koridorů však v nejednom případě hrozí zánik přejezdu.

„Připomínkovali jsme to. Ale jaké bude rozhodnutí, to nevíme. Řekli jsme, že přejezd chceme zachovat,“ ubezpečil starosta Čechovic Milan Smékal. Jeden z místních přejezdů se nachází právě přímo v obci, na jejím západním konci nedaleko hřiště. Druhý je v polích mezi Čehovicemi a Čelčicemi.

Následně starosta možnou budoucnost přejezdů rozvedl. „Ten chráněný za obcí by měl být určitě zachován. Je zde ale plánovaná nástavba. Pro cyklisty a chodce bude udělán nadchod. Byla to připomínka z naší strany, záleží, jak to bude řešit správa železnic. Zda nás vyslyší,“ prozradil pro Večerník. Stejně tak by ale mělo zůstat u zachování přejezdu v polích za vesnicí. „Ani tam by nakonec ke zrušení nemělo dojít. Je tam nechráněný přejezd. Měla by zde tedy být přidělaná ochrana přejezdu, možná závory. Jezdí tudy zemědělci a přes užší mosty by se svou technikou neprojeli,“ vysvětlil starosta.

Zatím je nejasné, kdy by mělo ke konečnému rozhodnutí ze strany vlastníka tratě dojít.