Jak informoval Večerník v minulém vydání, ještě před veleúspěšným mistrovstvím světa na Balkáně, kde raftaři a raftařky Tomi-Remont Prostějov vybojovali devět medailí včetně sedmi zlatých, uspořádali na vyhlášené Labské soutěsce pod Špindlerovým Mlýnem mistrovství republiky ve sjezdu 2022.

Obávaná trať s hodně divokou vodou se na scénu vrátila po dlouhých pěti letech kvůli rekonstrukci tamní přehrady. V minulosti se na horním Labi soutěžilo většinou ve slalomu, ovšem tentokrát dostala přednost královská disciplína. A to jak v kategorii R4 (čtyřmístné čluny), tak R6 (šestimístné lodě).

Organizátoři šampionátu z prostějovského Raft teamu Tomi-Remont celou akci pečlivě připravili a následně zvládli na jedničku také její zdárný průběh. Navíc ještě sami závodili – s jedinou výjimkou medailově.

Na čtyřkách brali stříbro muži TR ZUBR, junioři TR HROM i veteráni TR MASTERS, pouze mužská posádka TR HIKO skončila těsně pod bednou čtvrtá. Na šestkách získali junioři TR HROM mistrovský titul, zatímco muži TR ZUBR i veteráni TR MASTERS dopádlovali shodně druzí.

„Výsledky myslím dobré vzhledem k tomu, že jsme se vedle závodění věnovali i pořádání mistrovství a brali ho tak trochu jako přípravu na svět. Kromě toho v Labské soutěsce nestartovaly naše holky, které by měly velkou šanci vyhrát,“ řekl Večerníku kapitán vodáckého týmu z Hané Zbyněk Netopil.

Sám se podílel na druhé pozici veteránské sestavy v kategorii R6, ačkoliv loni tvrdil, že už vrcholově jezdit nebude. „Jsem vážně nemocný, ale bojuju s tím hlavně pozitivní myslí a aktivním pohybem. Chtěl jsem si udělat radost, tak jsem dal republiku a potom i mistrovství světa. Šlo to,“ prozradil Netopil o svém inspirativním přístupu ke složité zdravotní situaci.

Drž se, Zbyňo!

 

Muži:

2. TR ZUBR (Filip Jelínek, Václav Kristek, David Lisický, Jaroslav Pospíšil), 4. TR HIKO (Aleš Daněk, Jan Havlíček, Jan Šťastný, Petr Veselý).

Junioři

2. TR HROM (Alva Beier, Hynek Plášil, Matěj Šťastný, Ondřej Veselý).

Veteráni

2. TR MASTERS (Aleš Daněk, Stanislav Hajský, Jaroslav Pospíšil, Jan Šťastný).

MČR VE SJEZDU (LABE) – R6

Muži

2. TR ZUBR (Filip Jelínek, Stanislav Hajský, Václav Kristek, David Lisický, Jaroslav Pospíšil, Jaroslav Šmoldas).

Junioři

1. TR HROM (Adam Slezák, David Šrámek, Alva Beier, Hynek Plášil, Matěj Šťastný, Ondřej Veselý).

Veteráni

2. TR MASTERS (Zdeněk Bozděch, Stanislav Hajský, David Lisický, Zbyněk Netopil, Jaroslav Pospíšil, Jan Šťastný).