Ve středu 29. června bylo jednatřicetiletému muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil v polovině uvedeného měsíce. Co provedl? Tomu byste jen těžko uvěřili...

„V ne úplně dobré formě, po požití alkoholických nápojů, sedl tento muž za volant vozidla Škoda Octavia a v obci Kaple havaroval. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou vyjel mimo komunikaci, najel na vyvýšený obrubník a narazil do dopravní značky. S vozidlem se vrátil zpět na silnici, kde při pravém okraji vozovky zaparkoval a o havárii informoval policisty na lince 158,“ popsala kuriózní případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Mladý řidič tedy provedl něco neodpustitelného, když havaroval pod vlivem alkoholu. Ovšem za to, že z místa nehody neujel a nahlásil ji, zaslouží na druhé straně pochvalu. „Policisté u řidiče a oznamovatele v jednom provedli dechovou zkoušku, která odhalila, že je pod vlivem. Hodnoty se zastavily na hladinách 2,78 a 2,81 promile alkoholu. Hned na místě přišel o řidičský průkaz a hmotná škoda byla předběžně stanovena na 50 tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.