Máte rádi Náš mlýn nedaleko obce Ochoz u Konice, zámecký park v Čechách pod Kosířem, nedalekou rozhlednu na Kosíři, či snad dáváte přednost té, která vyrostla v Repechách? Pro ty všechny můžete až do poloviny srpna hlasovat v rámci ankety Olomouckého kraje o Ceny cestovního ruchu, a to na internetových stránkách www.cenykraje.cz/rocnik/cestovni-ruch-cestovni-ruch.  

Proč se štrachat na druhý konec světa, když máme za humny skutečné skvosty? Každý, kdo si tuto otázku někdy položil, nejenže výrazně ušetří finance i životní prostředí, také je nepochybně hrdý na region, v němž žije.

A právě takoví lidé jistě rádi podpoří svá oblíbená místa v anketě Olomouckého kraje. V nich v celkem pěti kategoriích soutěží vždy pět atraktivních turistických cílů. A nechybí mezi nimi ani ty z Prostějovska. Letos poprvé mohou lidé hlasovat v kategorii kouzelné místo, kde se představují hned dva zástupci Prostějovska.

Hojně navštěvovaný zámecký park v Čechách pod Kosířem doplňuje také Náš mlýn nacházející se nedaleko obce Ochoz u Konice. Hned dvě želízka v ohni máme také v kategorii rozhleden, kde lze podpořit Kopaninku v Repechách stejně jako rozhlednu na Kosíři.

Hlasy můžete prostřednictvím internetu posílat až do 15. srpna.

 

Zástupci Prostějovska v Cenách cestovního ruchu Olomouckého kraje 

Kategorie „Kouzelné svatební místo“

Zámecký park v Čechách pod Kosířem

Ke svatebním obřadům je park pravidelně využíván od roku 2012 po nákladné a stále probíhající revitalizaci. Společně s oranžérií, historickými interiéry a kvalitním zázemím je zámecký park ideálním místem pro svatební obřady. Bohatá historie místa zanechala unikátní příběhy, které jsou spojeny s životními osudy lidí sahajícími do hluboké historie.

28 c park

 

Náš mlýn je projekt, který probouzí k životu po desetiletích spící ochozský mlýn, který se nachází v Rakovském údolí na kraji obce Ochoz u Konice. Náš mlýn je zázemím pro zajímavé zážitky, nápady a lidi, kteří chtějí svou vášní „nakazit“ druhé. Náš mlýn je projekt o úniku do přírody, hlavně pak o odpočinku. Je to projekt, který se stále vyvíjí a roste.

28 c mlyn

Kategorie rozhledna v regionu

Rozhledna na Velkém Kosíři

Rozhledna se nachází na nejvyšším bodu Hané. Její stavba byla dokončena v roce 2013. Z vyhlídkové plošiny kruhového půdorysu ve výšce 25 m zakončené lehkou prstencovou stříškou je vidět Haná jako na dlani, za krásného počasí můžete vidět dokonce i vysílač na Pradědu v Jeseníkách. Výška rozhledny je 28 m.

28 c kosir

Rozhledna Kopaninka

Rozhledna Kopaninka byla postavena v roce 2018. Nachází se přibližně  300 m jižním směrem od obce Repechy. Celková výška stavby je 22 metrů, výška vyhlídkové plošiny 18 metrů a počet schodů 89. Při dobrém počasí nabízí Kopaninka úžasné výhledy nejen do rovin Hané, ale i dále na Slovensko a do Polska.

28 c kopaninka