Není to tak dlouho – přesně řečeno pět týdnů – kdy jsme o fotbalovém eskáčku psali, že to nebude mít v nadcházející sezóně vůbec jednoduché. Souhlasíme s těmito našimi vlastními slovy: nebude. Nicméně jinak musíme poupravit tehdy nastíněné černé scénáře ohledně doplnění kádru.

To se totiž podařilo velice slušně. Klub posiloval na všech postech. Na žádném není vidět oproti předešlému ročníku oslabení, spíš naopak. Oba brankáři se předvedli ve velmi dobrém světle. Dokonce se zdá, že klub nemusí mít jasnou jedničku. Volodymir Krynskyi se ukázal, že se dokáže o šanci také porvat. Obrana? Solidní. Kromě Líšně nepřipustila v přípravě soupeře téměř k ničemu. Navíc se zase jednou dá říct, že v ní má Prostějov vysoké hráče, kteří zvládnou nejen vyhlavičkovávat z vlastního vápna, ale zahrozit i v tom soupeřově. Ostatně Jan Schaffartzik už tuto svou schopnost v minulé sezóně ukázal.

Střed týmu nabízí zajímavé spojení vesměs mladých a z větší části také nových hráčů. Budou chybět zkušenosti? Snad ne. Kraj zálohy nabízí rychlost, agresivitu i tvořivost. Útok? S malým otazníkem. Prostějov nejspíš nebude mít jednoho dva výrazné střelce. Ale vícero hráčů, kteří po pár brankách dokáží nastřílet.

Sečteno i s trenérem a ambicemi klubu, tým nepůsobí špatně. A i když další dvě rezervy ligových mužstev mohou hrát vysoko, nic to nemění na tom, že zopakování dva roky starého úspěchu nemusí být nereálné. Možná to však bude mít tým ještě těžší než tehdy, konkurence je opravdu velká.