Poslední červencový týden se hokejisté Prostějova vrátili na led. Suchá individuální příprava je tak u konce a početný kádr má za sebou první tréninkový týden na zrekonstruovaném zimním stadionu. Od nadcházejícího týdne už budou pokračovat pouze hráči, se kterými budou Jestřábi počítat do sezóny. Zkušební období se trenéři rozhodli rozseknout už dřív, než bylo avizováno. „Už první týden nám ukázal, jak na tom hráči jsou. Čeká nás tak větší řez, abychom pracovali s hráči, kteří zde budou pokračovat. Je to určitě lepší i pro hokejisty, kteří zde pokračovat nebudou, aby měli týden navíc na hledání nového celku,“ prozradil hlavní kouč Aleš Totter. Konkrétní jména hráčů, kteří doplní aktuální soupisku, ale neuvedl.

S prvním společným týdnem přípravy na ledě je kouč spokojený a pochvalu si nevysloužili jen hráči. „Jsme spokojení s přístupem hráčů i s provedením a kvalitou ledu na nadcházející období. Jsem až překvapený, jak na tom led je, když si vezmeme, jaké bylo v posledních dnech počasí, do toho se předělával zimák. Musím tak dát velký kredit všem, kdo se na tom podíleli, opravdu je vše výborně nachystané. Jsme rádi, že už můžeme být v tomto období na ledě,“ prozradil úvodem kouč, který si pochvaluje i změny realizované na zimním stadionu. „Zimák krásně prokoukl. Pevně věřím, že to bude pro fanoušky daleko kulturnější prostředí. I zázemí je ve vynikajícím stavu a je dobře, že se podařilo městu zainvestovat, protože jsou zde nyní skvělé podmínky,“ pochvaloval si Totter.

V rámci přípravy se mužstvo schází na ledě i v posilovně a tréninky probíhají podle představ realizačního týmu. „Trénujeme dvou- až třífázově, kluci mají trénink na ledě a následně v posilovně. Do toho už přidáváme hry, kdy si hráči zahráli klasicky pět na pět, ale i různé minihry, aby se i pobavili a odreagovali. Měli jsme i první rozbor na videu, ale ten byl spíš seznamovací, protože je nechceme úplně zahltit hned od začátku, převažovaly spíš všeobecné informace. Vyhýbají se nám i zdravotní nesnáze, takže pevně věřím a doufám, že to tak bude i nadále a bude možné pokračovat v kvalitní přípravě,“ nastínil dál hlavní trenér.

Mužstvo v prvním týdnu absolvovalo první dávky ve větším počtu, který by se od tohoto týdne měl zúžit. „Už první týden nám ukázal, jak na tom kteří hráči jsou. Chceme tak už v neděli, případně dnes udělat větší řez, abychom už dál pracovali především s těmi hráči, kteří tu zůstanou. O zúžení tak bude jasno dřív, než jsme původně avizovali. Je to i pro hráče určitě lepší. Ti, kteří se na finální soupisku nedostanou, si budou moci hledat místo v dalších klubech či soutěžích. Myslím si, že jsme jim nabídli kvalitní tréninky i servis,“ potvrdil kouč, že už mají jasno. Konkrétní jména nových hráčů ale nechtěl prozradit.

Stejně jako v loňském roce, tak i letos se hráči sešli společně až nyní a suchou přípravu řešili individuálně. „Fyzické testy, které proběhly na fakultě, tak i naše interní ukázaly, že hráči přišli dobře připravení a výsledky jsou ještě lepší než v loňském roce. S tím jsem spokojený, ale samozřejmě to musíme převést do kondice a práce na ledě, protože dobré fyzické výsledky na papíře ještě nic neznamenají,“ uzavřel Aleš Totter.