Hodně divoké bylo místy politické dění v Držovicích. V minulosti zde spolu vedli spor tehdejší starostka Blanka Kolečkářová a současný první muž Jaroslav Studený. A nebylo to jen o těchto dvou lídrech a jejich skupinách. Vše vyvrcholilo odstoupením části zastupitelstva, předčasnými volbami a překreslením místní politické mapy. S blížícími se komunálními volbami 2022 tak znovu vyvstala otázka, zda se spolu pustí do volebního souboje Kolečkářová se Studeným?

Ač ale může být klání o zdejší obecní úřad zajímavé, někdejší souboj se opakovat nebude. „Kandidovat nebudu. Nevím, jestli v Držovicích bude vůbec nějaká opozice. Pochybuji. Je třeba, aby si to asi sami ozkoušeli,“ řekla exkluzivně Večerníku Blanka Kolečkářová.

Naproti tomu Jaroslav Studený se rozhodl pro obhajobu. „Kandidovat budu. Samozřejmě chceme dodělat infrastrukturu, konkrétně například dešťovou kanalizaci a parkovací místa,“ potvrdil redakci. Největší priorita je ale jiná. „Plán do budoucna je vybudovat základní školu. Měl by zde být první stupeň a vzniknout by měla vedle bývalé školy. Zakoupili jsme zde pozemek a propojíme ji se starou školou,“ ozřejmil.

V Držovicích tradičně voliči vybírají z vícero kandidátek. V posledních volbách se jednalo o tři.

 

Podrobnější zpravodajství čtěte v aktuáním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 22. srpna