V minulém ročníku 2. ligy mužů ČR se házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK dlouho pohybovali v úplném popředí tabulky na medailových postech skupiny Jižní Morava, nakonec obsadili pátou pozici. Obhajoba dobrého umístění v nadcházející sezóně 2022/23však bude ze zdravotních důvodů dost obtížná.

„Týmovou přípravu jsme standardně zahájili 1. srpna, trénujeme třikrát týdně. Prvních čtrnáct dnů bylo hodně o běhání, od třetího týdne jsme už přidali víc práce s balónem. Musím ale říct, že mi náladu dost pokazila čtyři vážnější zranění klíčových opor,“ neskrýval rozmrzelost hlavní kouč HK David Ševčík.

„Zranili se Marek Dostál, Rostislav Podhrázský, David Palička i Ondřej Oščádal, což jsou všechno kluci, kteří poslední rok pravidelně nastupovali v základní sestavě. Mára s Rosťou patří k našim největším tahounům, Davča je taky velice zkušený a talentovaný Ondra pro změnu slibně rozjížděl kariéru mezi dospělými. Všichni budou mimo hru v řádu mnoha týdnů, spíš několika měsíců,“ povzdechl si Ševčík.

Žádné výrazné posílení kádru se přitom nechystá. „Mančaft doplňujeme o mladíky z Házenkářské akademie Olomouckého kraje, většinou Kostelečáky. Za dané situace budou dostávat víc prostoru právě mladí kluci, kteří mají tím pádem velkou příležitost se ukázat, předvést. Jenže to budou mít těžké jak oni, tak my coby citelně oslabený kolektiv. Proto zatím nemá smysl se bavit o nějakých výsledkových cílech. Uvidíme až podle toho, nakolik zvládneme úvod druholigové soutěže,“ odtušil Ševčík.

Již v sobotu 27. srpna od 15.00 hodin přitom čeká kostelecké mužstvo duel 1. kola Českého poháru v Uničově. „Půjde o takový první test naší výkonnosti v současném složení bez kvarteta opor. Pohárový zápas tradičně pojmeme jako součást přípravy, nehodláme příliš tlačit na postup za každou cenu. Na druhou stranu chceme samozřejmě u soupeře z druholigové skupiny Severní Morava zabojovat o vítězství,“ doplnil ještě házenkářský lodivod TJ Sokol.