První přípravné zápasy jsou minulostí. A tak je nasnadě, že finišují přípravy týmů na novou sezónu. Spolu s tím také kluby domlouvají a řeší poslední hráče, už jen pár jich také zbývá na try-outech. Ostatně například v Prostějově se už čeká pouze na jméno třetího brankáře.

Přesto ale tu a tam přichází z klubů zprávy o přesunech a změnách angažmá. Zajímavostí je, že tentokrát měnili působiště relativně zkušení hráči. A mezi nimi se opět objevilo několik jmen hráčů, kteří si již v Chance lize udělali nějaké jméno.

Filip Kuťák

Zajímavým jménem ve výčtu je beze sporu Filip Kuťák. Šestadvacetiletý centr je původně odchovancem Pardubic. Opravdu dobré jméno si ale udělal ve Slavii Praha. Mezi lety 2019 a 2021 tam patřil k ofenzivním oporám celku. Průběžně sbíral bod na zápas a v ročníku 2019/2020 byl taky nejproduktivnějším hráčem slávistů. Pak se ale jeho kariéra přibrzdila. Uplynulou sezónu tak sice z půlky strávil v extralize (Plzeň, Kladno), bodově se však neprosadil. Nyní míří do Litoměřic, kde může znovu připomenout, jaký potenciál v někdejším mládežnickém reprezentantovi je.

Matyáš Svoboda

Zde nastala změna. Zatímco před týdnem jsme psali o tom, že je přesun dosud nepotvrzený, nyní je jasno, Svoboda míří do Třebíče. Vrstevník Michala Gaga je odchovancem Chomutova, za který hrál naposledy v roce 2020. Krátce v něm zažil i extraligu. Vesměs ale hraje v první lize, působil však i v Příbrami. Jeho působištěm dosud byly veskrze české hokejové kluby. Nyní se přesouvá na Moravu. Maximem tohoto levého křídla je zatím deset kanadských bodů. Což se může zdát málo, ale stalo se tak v jedné z divokých sezón Kadaně.

Oldřich Cichoň

Toto jméno zná i prostějovský fanoušek. Ne proto, že by Cichoň působil na Hané. Ale proto, že se pral o prostor v Sokolově i ve Spartě s exprostějovským Jakubem Neužilem. Neužil byl v tomto směru úspěšnější. Na druhou stranu má Cichoň teprve 20 let a kariéru před sebou. Uplynulou sezónu odchytal dohromady i s play-off 28 zápasů, dostal Sokolov do semifinále. A už i nakoukl do extraligy. Nyní byl ze Sparty poslán zpět do Sokolova. Dostane tentokrát více „výtahů“ do nejvyšší soutěže než do jednoho dvou zápasů?