Olomoučtí policisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámých mužů, a to v souvislosti s prověřováním krádeže peněženky s následným zneužitím platební karty.

V úterý 5. července okolo 19. hodiny využil dosud neznámý pachatel nestřeženého okamžiku, během kterého odcizil v olomouckém nákupním centru dámskou peněženku, která obsahovala finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Krátce po krádeži došlo k neoprávněnému užití platební karty v obchodě s potravinami. Celková způsobená škoda byla vyčíslena přes 600 korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník ukládá mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policisté zajistili kamerový záznam, na kterém je zachycen okamžik, kdy mělo dojít k neoprávněnému užití platební karty. Pokud by někdo z občanů muže na videozáznamu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jejich totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty Obvodního oddělení Olomouc 1 na tel. 974 766 651, emailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Děkujeme za spolupráci.