V minulém čísle Večerník informoval o tom, že na Prostějovsku mají opět ve velkém mizet katalyzátory z aut. Jak se ukázalo, tyto krádeže se neděly jen v samém Prostějově, ale také v jeho okolí. Na konci srpna se dokonce majiteli podařilo přistihnout celou skupinu zlodějů přímo při činu.

Díky jeho rychlé reakci skončila parta v „péči“ policie.

K pokusu o krádež katalyzátoru došlo v pátek 26. srpna krátce před půlnocí. „Na linku 158 přijali oznámení o skupině mladíků, kteří se pokusili odcizit katalyzátor z vozidla v obci Horní Štěpánov. Při této činnosti byli svědkem vyrušeni, proto rychle sedli do vozidla a z místa odjeli,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Díky svědectví byl automobil se zloději rychle policisty vypátrán. „Ani ne do deseti minut bylo vozidlo s čtyřčlennou posádkou zastaveno policejní hlídkou a všechny osoby ve věku od pětadvaceti do třiceti let byly zadrženy a eskortovány na policejní služebnu. Tam proběhly potřebné procesní úkony, po kterých byli mladí muži propuštěni na svobodu,“ konstatovala policejní mluvčí.

Policie nadále krádež ve stadiu pokusu prověřuje. „A navíc zjišťujeme, zda nemá skupina na svědomí i další krádeže katalyzátorů na Prostějovsku,“ dodala Zajícová.