Srážku dvou automobilů, která se stala mezi obcemi Seč a Holubice nedaleko Ptení, vyšetřují od předminulého pátku policisté. Při nehodě došlo ke zranění tří lidí, kteří skončili v nemocnici. Nyní se Policie ČR obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při šetření příčin nehody.

Rychlá jízda byla příčinou vážné dopravní nehody automobilů BMW a Renault, která se stala v pátek 27. srpna. Podle dosud zjištěných skutečností jel mladý dvaadvacetiletý řidič „bavoráku“ od Seče směrem na Holubice. „Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a přejel do protisměru. V tu dobu tudy projížděla řidička ve vozidle Renault Capture a narazil do ní,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při nehodě byli zraněni oba řidiči a také spolujezdec z Renaultu, všichni skončili v prostějovské nemocnici. „Požití alkoholu před jízdou se ani u jednoho řidiče nepotvrdilo. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dvě stě tisíc korun,“ poznamenala Zajícová.

Aktuálně se policie obrací na případné svědky a žádá je, zda by nepomohli objasnit okolnosti nehody. „V souvislosti s touto nehodou se obracíme na svědky, kteří byli na místě události a viděli její průběh nebo mají další informace, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na telefonním čísle 735 788 541 a pomohli nám s jejím řádným objasněním. Za spolupráci předem děkujeme,“ žádá veřejnost mluvčí krajských policistů.