Mladé volejbalistky VK Prostějov do osmnácti let vyhrály v dost silné konkurenci přípravný turnaj na vlastní palubovce Národního sportovního centra PV, což by je teoreticky mohlo zdravě nakopnout směrem k novému ročníku extraligy kadetek ČR.

„Nechceme však mít příliš velké oči a předčasně podléhat přehnanému optimismu. Soutěž bude hodně náročná, soupeři v kompletních sestavách a každý zápas velice těžký. Proto naším základním cílem zůstává umístit se po dlouhodobé fázi do osmé příčky, tím postoupit na závěrečný turnaj Final 8,“ pravil jasně kouč vékáčka U18 a šéftrenér klubové mládeže Aleš Novák. Což v šestnáctičlenném startovním poli znamená udržovat postavení v horní polovině tabulky. Z daného hlediska tak bude důležitá hned vstupní kvalifikace, kterou hanácká děvčata odehrají 16. a 17. září na pražském Olympu. V pátek je tam čeká duel s domácím PVK (14.00 hodin), v sobotu pak narazí na Havlíčkův Brod (12.00 hodin) a SVC Roztoky (16.00 hodin). „Kádr kadetek jsme doplnili šikovnými talenty z našich starších žákyň i některými posilami odjinud. Věřím, že výkonnost týmu bude odpovídat lepší extraligové osmičce U18, teď v Praze by to chtělo skončit alespoň druzí,“ nadhodil Novák.

Účastníci extraligy kadetek ČR 2022/2023: KP Brno, Olymp Praha, Dukla Liberec, TJ Ostrava, Volejbal Přerov, České Budějovice, Sokol Šternberk, Sokol Frýdek-Místek, Volejbal Plzeň, Havlíčkův Brod, TJ Kralupy, Tatran Střešovice, Nové Veselí, Mikulova Praha, SVC Roztoky, VK Prostějov.