Velký a pochopitelný zájem vzbudila informace o tom, že se v regionu mohla objevit medvědice i s mládětem. Večerník celou záležitost bedlivě sleduje, nicméně další potvrzení výskytu velké šelmy u nás se ani v průběhu uplynulého týdne neobjevilo.

 Zpráva o spatření medvědice i s mládětem do redakce doputovala od jedné z majitelek chat v oblasti kolem Seče u Lipové. Možnost výskytu pak zcela nevyloučili ani prostějovští myslivci s odkazem na to, že stejná dvojice měla být spatřena u Šebetova na Blanensku. Ten je přitom od Seče vzdálen pouhých deset kilometrů a katastry obou obcí spojuje souvislý pás lesa. Ani na jednom z uvedených míst se však nepodařilo objevit medvědí stopy. Jejich pohyb nezaznamenaly ani nastražené fotopasti. Na tom se nic nezměnilo ani během uplynulého týdne.

„Žádné potvrzení výskytu medvědice s mládětem u nás stále od nikoho z myslivců, houbařů či kohokoliv jiného v tuto chvíli nemám. V případě, že by se skutečně objevila u Seče, nepochybně by se v jejím okolí dlouho nezdržela a pokračovala by dále do vojenských lesů,“ prohlásil v závěru uplynulého týdne exkluzivně pro Večerník Jiří Procházka, jednatel okresního mysliveckého spolku.