Hned první den po komunálních volbách si Prostějované mohli přestat lámat hlavy nad tím, komu dají svůj hlas, a věnovat se zábavě. Možnost jim k tomu poskytl prostějovský galerista Jindřich Skácel, který na tržnici u Špalíčku v neděli ráno uspořádal další bleší trh.

Trhovcům ani návštěvníkům akce nezkazil náladu ani ranní déšť, přestože tentokrát přece jen bylo k vidění méně stánků s nabízeným sortimentem než jindy. „Je nás tady o něco méně, ale to na atraktivitě nic neubírá. Prodejci nabízejí všechno možné od starých gramodesek po knihy, plakáty, kuchyňské nádobí, starožitnosti a další věci. Je tu dokonce k mání i funkční psací stroj z první republiky. Já sám nabízím tento pohár pro vítěze, třeba komunálních voleb,“ usmíval se Jindřich Skácel a Večerníku posléze i ukázal spoustu obrazů, které on sám na bleším trhu prodával za přijatelné ceny. „Jak vidíte, některá díla jsou i hodně erotická,“ podotkl Jindřich Skácel.

Prostějované si na další bleší trh v řadě opět cestu našli a odcházeli spokojeni, protože u stánků byl k mání skutečně pestrý výběr rozličného zboží.