V roce takřka samých dvojek protkaných jednou nulou se potkáváme celkově už po třiasedmdesáté. Na hodovou sobotu letopočtu 2022 se konal zářijový díl seriálu PROMĚNA IMAGE, který probíhá již sedmým rokem v režii PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. A proběhl jak jinak než úspěšně, ostatně stejně jako všechny předchozí změny vizáže.

Od dubna 2015, kdy byla spuštěna první naše proměna, pracujeme soustavně na tom, abychom vás činili šťastnými a plnili vaše sny. Vždy je to den jako z pohádky, který se do paměti vryje na celý život. Jsme nesmírně rádi, že se tento projekt těší velkému zájmu a můžeme pracovat na něčem, co má smysl. Měníme totiž nejen vizáž, ale děláme radost, rozzáříme nejedny oči, vykouzlíme úsměv, pocity nadšení, vnitřní spokojenost a snažíme se dodat kousek sebevědomí a zahřát u srdce.

Oblíbený seriál je cílený na všechny věkové kategorie, o čemž zcela jasně vypovídá i věkový rozptyl účastníků patnáct až pětasedmdesát let. Zapojuje se do něj značné množství členů velmi schopného týmu, za výsledkem se skrývá nemálo času a energie. Všechny doposud uskutečněné proměny dopadly skvěle a jsme nesmírně rádi, že se tento projekt stále těší velké popularitě. V takovém formátu nemá tento poměrně velký projekt obdoby v celém kraji, možná ani nikde po celé České republice. Jak známo, v minulosti dosáhla jeho sláva až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově, Bouzově a už dvakrát k nám přijely vítězky ze Slovenska. Tentokrát jsme ale proměnili místní ženu, aktérkou zářijového klání PROMĚNA IMAGE se stala Dana Vyroubalová z Prostějova. A jak to dopadlo? To se můžete dočíst nejdříve na následujících řádcích a co nevidět i na www.vecernikpv.cz.

Dana Vyroubalová má sedmačtyřicet let, pracuje jako servírka a má šestadvacetiletou dceru. Před časem si prošla náročným obdobím, a tak uznala z vhodné, že je čas na změnu a novou éru života. „Přeji si udělat tlustou čáru za některými věcmi z minulosti, a tak nějak získat nový náboj. Věřím, že vaše proměna od vás mi v tom pomůže,“ znělo od naší zářijové vítězky. A nutno podotknout, že udělala dobře, protože přesně z tohoto důvodu tady jsme, abychom vám pomáhali cítit se znovu skvěle.

Samotný den je pro každého účastníka vždy velkým zážitkem a zároveň relaxací. Jen si otevřeně přiznejme, kdo z nás má prostředky na to, strávit dlouhé období zkoušením oděvů, líčením, stříháním, barvením, focením a natáčením. Paní Dana s námi strávila parádní den, který si užívala plnými doušky.

Bylo sobotní hodové ráno, na radnici odbilo tři čtvrtě na osm a mohlo se začít. Tentokrát jsme začali kosmetikou a líčením v kosmetickém salónu JK SANTÉ, dále jsme se přesunuli do prodejny H&M, poté kousek vedle do Optiky Wagner, no a pak již naše kroky směřovaly přes náměstní plné stánků až do Vlassalonu, kde proběhlo barvení a stříhání.

Dana Vyroubalová sice jako většina našich účastnic nebyla po telefonu nervózní, avšak ráno se již nějaká ta tréma projevila. Z počátku tak trvalo, než se uvolnila, ale pak to přišlo, v klidu a pohodě se nechala opečovávat naším týmem a užívala si příjemnou atmosféru. Jako překvapení se dostavila na úplný závěr i kamarádka paní Dany, jež byla z jejího nového vzhledu naprosto nadšená. „Vypadá neskutečně krásně, jako by to nebyla ani ona! Dostala úplně jiný šmrnc, úplně jiné oblečení, líčení a účes udělaly opravdu hodně. Fakt paráda, mám nesmírnou radost, že prošla takovou změnou. Věřím, že je to pro ni obrovský zážitek, na který jen tak nezapomene a velkou změnou, kterou snad udrží,“ radostně sdělila Dana Kyšková, která se PROMĚNY IMAGE také zúčastnila.

A samotná Dana Vyroubalová? Ta byla ze své nové image doslova dojatá, což zjistíte v následujících krocích.

Více pak najdete na našich internetových stránkách www. vecernikpv.cz. Čeká tam na vás obsáhlá fotogalerie a videoreportáže nejen z posledního klání seriálu PROMĚNA IMAGE, ale k dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod.

 

 

1. krok – kosmetika a líčení

Bylo sobotní hodové ráno, prostějovské náměstí se začínalo plnit stánky a my jsme odstartovali další díl seriálu PROMĚNA IMAGE. Začali jsme netradičně kosmetikou a líčením v kosmetickém salónu JK SATNÉ, který najdete na náměstí. T. G. Masaryka 5. V tamějších krásných prostorách se na nás již těšil tým ve složení Kateřiny Jurčákové a Kateřiny Jurčákové mladší. „Tentokrát k nám do salónu v rámci proměny zavítala milá paní Dana, která je středního věku a běžně se téměř nelíčí,“ povšimly si kosmetičky a pustily se do díla: „Po očištění obličeje a aplikaci vhodného denního krému jsme upravily obočí. Aby vyniklo a zvýraznilo celý obličej, nabarvily jsme ho středně hnědou barvou. Své obočí měla velice světlé, nyní po naší úpravě jí hezky orámovalo obličej a dal očím pěkný výraz. Na pleť, kterou měla paní lehce spálenou od letního sluníčka, jsme nanesly lehoučký make-up a tváře zvýraznily bronzerem i tvářenkou v broskvovém odstínu. Víčka jsme zvýraznily hnědošedými stíny se zlatavými a zelenkavými odlesky. Oči jsme pak jemně orámovaly černou oční linkou a řasenkou. Rtům jsme dodaly šťavnatost růžovou rtěnkou,“ popsaly celý proces Kateřina Jurčáková a Kateřína Jurčáková mladší. „Paní Dana se celá krásně rozzářila a líčení nechalo vyniknout hezkou pleť, kterou má paní téměř bez vrásek,“ pochvalovaly si.

2. krok: volba oblečení

Po jisté době jsme opět zavítali do Zlaté brány, konkrétně do prodejny H&M, kde najdete nepřeberné množství nejnovějších trendů. Naše zářijová vítězka nejraději nosí kalhoty, legíny, halenky a volnější trička. My jsme jí však ukázali, jak vkusně vypadá v šatech a různých pro ni zcela nezvyklých kombinacích. Sáhli jsme po oblečení, na které není vůbec zvyklá, ale přitom jí parádně sedělo a dodalo na jejím novém vzhledu velký šmrnc. „Paní Daně jsme vybrali čtyři zajímavé modely. Jelikož se blíží podzim, tak jsme sáhli po trendy podzimních vestičkách. Jako první jsme zvolili béžovou vestu, pod níž jsme vybrali bílé košilové šaty, přidali kotníčkové boty a dodali béžovou lakovanou shopperovou kabelku. Dalším modelem byly romanticky splývavé šaty se stojáčkem a šněrováním v pase. Šaty byly v tmavě modré barvě s motivy různých měst a působily příjemně kamuflujícím dojmem,“ prozradila Lenka Hynková, vedoucí prostějovské prodejny H&M. Dalším modelem byly červené košilové šaty, které byly doplněny černou vestou s lesklým efektem. Jako výrazný a kontrastní prvek byla zvolena zelená kabelka. „Posledním modelem byly tygrované košilové šaty doplněné béžovou vestičkou a lakovanou kabelkou. Ke všem modelům sedly stylové kotníčkové boty. Jednalo se o pohodlné, ale stylové outfity, které Daně perfektně sedly,“ dodala módní expertka zářijového dílu seriálu PROMĚNA IMAGE.

3. krok – volba brýlí

Pozitivně naladěni jsme pokračovali v cestě za novým vzhledem a naší další zastávkou byla Optika Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla. Zde se nás ujal příjemný tým Radka Wagnera. Dana Vyroubalová brýle z této optiky dobře zná, protože jedny pěkné také vlastní. „Pro tuto proměnu jsme vybrali všehochuť obrub kvůli rozmanitosti oblečení a také proto, že si to paní Dana může dovolit,“ zaznělo na úvod od majitele optiky. „Od velmi barevných Coco song až po jednoduché Etnia Barcelona z nové kolekce. Coco song se vyznačují hedvábím a sušenými květy zakomponovanými do obruby a skvěle doplnily barevné oblečení. Paní Dana z nich byla naprosto unesená,“ povšiml si Radek Wagner. „Přitom jednoduchá, byť barevná Etnia Barcenova dodala eleganci a švih. U slunečních brýlí jsme pak chtěli připomenout současný trend naprosto rovné obruby na horní straně, která sice může evokovat pánské brýle, ale jak je možno vidět, předsudky do módy nepatří. Rozhodujícím faktorem je odvaha. Paní Daně navíc skvěle sedly,“ zakončil výběr brýlí majitel optiky.

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vlassalon ve Fanderlíkově ulici byl tradičně vrcholem PROMĚNY IMAGE. Nejinak tomu bylo i v září. Právě zde totiž probíhají veškerá vlasová kouzla, čáry a máry. Nový účes a barva měnily svůj tvar a vzhled pod vedením vždy milé a velice šikovné vlasové stylistky Lenky Stejskalové. Vlasy Daně Vyroubalové barví její dcera. Střih proběhl už před delší dobou, takže už potřebovaly pořádnou vzpruhu. „Paní Dana má dlouhé, husté, pevné vlasy, které jsou v důsledku domácího barvení flekaté a v koncích kvůli navrstvené barvě vypadají skoro černé. A kdy jindy vsadit na vlasovou proměnu než začátkem podzimu,“ vysvětlila s úsměvem na úvod kadeřnice. „Po létě jsou vlasy vlivem slunce, chlóru či slané vody vysušené, takže lehký sestřih jim jedině prospěje. Na podzim si přijdou na své milovnice luxusní měděné, bronzové a zlatavé blond a v tomto duchu jsem se rozhodla paní Danu proměnit. Vlasy jsem nabarvila do měděné barvy a přední partie zesvětlila pomocí melíru, aby se hezky rozzářil obličej,“ pousmála se kadeřnice  „Na samý závěr jsem pro větší lesk melírovaných vlasů aplikovala přeliv v barvě medu. V konečné fázi jsem vlasy sestupně sestříhala, vyfoukala a konce jemně zvlnila,“ zakončila popis nového účesu Lenka Stejskalová.

5. krok - odhalení a fotografování

Dana Vyroubalová přišla v ono sobotní ráno 10. září poněkud nervózní, i přes ujištění, že se není čeho obávat, jí nervozita ještě nějakou chvíli svazovala. Jakmile ale poznala, že je o ni dobře postaráno, tak se uvolnila. Samo odhalení bylo velice emotivní, zářijová vítězka neměla slov, když se spatřila. Byl to pro ni obrovský šok, dle jejích slov nevěřila, že by mohla vůbec někdy tak dobře vypadat....