Dva předchozí roky museli korfbaloví nadšenci z oddílu SK RG Prostějov vynechat kvůli proticovidovým restrikcím tradiční letní návštěvu svých nizozemských přátel a kamarádů z partnerského klubu DOS-WK Enschede. Letos týdenní pobyt v Holandsku spojený s prázdninovým soustředěním konečně v srpnu znova absolvovali.

Po náročné cestě autobusem do Beneluxu se na místě ubytovali jako obvykle ve stanech a chatkách, aby to po obligátním přivítání i aklimatizaci naplno propuklo. Co? Náročný program přípravy složený z několika každodenních tréninků a občas také přátelských zápasů, nicméně toto vše proloženo též příjemnými společenskými akcemi. Například zábavnými soutěžemi, výlety nebo večerními posezeními, na závěr nechyběla očekávaná oslava.

Kontinuálně pokračovala i příprava prostějovských korfbalistek a korfbalistů v domácím prostředí, kde SK RG uspořádal zkraje září slavnostní Zahájení sezóny. Z venkovního sportovního areálu ve Studentské ulici sice muselo být vinou nepříznivého počasí operativně přesunuto do přilehlé haly RG a ZŠ Otto Wichterleho, což ale pranic neovlivnilo jeho povedený program plný korfbalu i zábavy.

STŘÍBRO Z TURNAJE NA SLOVENSKU

Následně dospělý tým ergéčka vycestoval v rámci chystání se na nadcházející extraligovou sezónu za mezinárodním přípravným turnajem Mayor Cup 2022 do slovenské Prievidze. Díky vítězstvím 14:2 nad domácími Delfíny, 14:7 nad dorostem Brna, 11:8 nad reprezentací Slovenska a 9:8 nad maďarským Újhegyi tam Hanáci vyhráli svou základní skupinu, poté zvládli 8:7 GG i dramatické semifinále s rivalským Brnem a po finálové porážce 5:8 od národního výběru Polska nakonec obsadili druhé místo.