Nejen se soupeři si musí poradit tenisté, kteří startují na turnaji kategorie Future Prostějov Open. Díky nepřízni počasí byly odloženy některé zápasy úvodního kola. Dešťové přeháňky postupně ustupovaly a nakonec se zvládlo v termínu odehrál i osmifinále.

Mezi nejlepší osmičku na podniku s dotací patnáct tisíc dolarů z domácích zástupců postoupil Jakub Menšík, Andrew Paulson, Daniel Siniakov a Hynek Bartoň. Ve hře tak zůstávají hned tři zástupci prostějovského tenisu.

Bartoň navazuje na svůj první titul mezi dospělými z Pardubic. V osmifinálovém souboji porazil 18letý tenista Emiliena Voisina z Francie hladce 6:3, 6:1 za hodinu a 5 minut. V zápase se Bartoň mohl spolehnout na svůj servis, čelil jen jedinému brejkbolu, který odvrátil. 

Menšík (589.) také zvládl osmifinále, ve kterém porazil Dana Alexandrua Tomesca po setech 7:6, 6:4. V prvním setu ztrácel Menšík o jeden brejk a prohrával 1:4, od té doby už ale v celém zápase své podání ani jednou neztratil. Sám naopak servis svého rumunského soupeře prorazil hned čtyřikrát. Ve čtvrtfinále čeká sedmnáctiletého tenistu utkání s Andrewem Paulsonem. Ve hře se také Siniakov. V utkání o postup s Antonínem Bolardtem bratr Kateřiny Siniakové na kurtu dominoval a zvítězil hladce 6:2, 6:1.

 

39 prostejov open