Sice vypadli v semifinále 1. ligy družstev mužů ČR 2022, ale přesto si nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov zahrají baráž o postup do extraligy! Jak už Večerník dříve informoval, mají toto právo jako vítězové dlouhodobé části soutěže místo svých přemožitelů z Modřic B, kteří se mezi českou elitu nemohou posunout, neboť tam působí jejich klubové áčko. Hanákům teď v cestě k dosažení historického oddílového úspěchu stojí celek TJ Plazy.

„Ještě jsem celou věc několikrát konzultoval s kompetentními lidmi z Českého nohejbalového svazu, kteří mi potvrdili, že za dané situace opravdu budeme hrát baráž o extraligu jakožto nejlepší tým prvoligové základní části. Po semifinálovém zklamání, kdy jsme ve zdravotně rozbité sestavě nestačili modřickému béčku, půjde o vrchol celé sezóny. A všichni máme velkou radost, že dílčí zaváhání ovlivněné okolnostmi nám nevzalo šanci zabojovat o největší úspěch v dějinách prostějovského nohejbalu,“ pověděl nám hlavní trenér Sokola I Richard Beneš.

Barážová série na dva vítězné zápasy odstartuje úvodním duelem už tuto sobotu 1. října na hřišti Plazů, druhé vzájemné utkání se odehraje v neděli 9. října od 14.00 hodin v hanáckém městě. „Pokud bude příznivé počasí, chceme nastoupit v našem venkovním areálu u sokolovny na Skálově náměstí. Jestli však s počasím nastane horší situace, máme domluvenou halu Národního sportovního centra Prostějov, což by pro tak důležitý souboj bylo maximálně důstojné dějiště. Uvidíme, jak bude druhou říjnovou neděli,“ odtušil Beneš.

Klíčovým faktorem se každopádně stane zdravotní stav jeho svěřenců i herní forma, s níž do ultimátních bitev půjdou. „Můžu prozradit, že všichni zranění kluci se postupně dávají dohromady a měli by být k dispozici. Platí to zejména u Petra Zemánka i Honzy Matkulčíka, zatímco v případě Tomáše Roby ještě zůstává otazník. Jestli však bude jen trochu moci, tak u něj věřím, že do toho jako velký bojovník obětavě půjde. S čím kompletnější sestavou na Plazy vyrukujeme, tím větší šanci samozřejmě budeme mít,“ ví kouč ´jedničky“.

V případě vyrovnaného stavu 1:1 na střetnutí by baráž definitivně rozhodl třetí mač 15. října opět v Plazech. „Ten den mám narozeniny. A klukům jsem už říkal, že mi můžou dát úplně nejkrásnější dárek – klidně i s předstihem. Postup do mužské extraligy družstev vždycky byl můj sen, nyní stojíme dvě vítězství od jeho splnění,“ zasnil se Beneš. „Na druhou stranu vím, nakolik těžké bude takto silného soupeře dvakrát porazit. Plazy letos hrály nejvyšší soutěž, v sérii o vyhnutí se přímému sestupu předčily Šacung Benešov jasně 5:1 a 5:2. Přesto věřím, že nejsme bez šance. Když budou kluci zdraví a maximálně bojovat, nic není nemožné,“ zdůraznil Richard Beneš.