Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody, která se udála na území prostějovského regionu.

Ve čtvrtek 22. září ve 14:40 hodin měl doposud neustanovený řidič nákladní soupravy při jízdě na čtyřiadvacátém kilometru dálnice D46 (u Prostějova) ve směru od Olomouce na Brno zapříčinit poškození dopravního značení a osobního vozidla Škoda Superb. „Řidič nákladního vozidla jedoucí od Olomouce měl během jízdy, v místě dočasného zúžení komunikace z důvodu oprav, najet na podstavec přenosného dopravního značení, oddělujícího jízdní pruhy. Přitom odmrštil vodící desku vlevo do protisměrného jízdního pruhu. V danou dobu zde od Brna projížděla řidička vozidla Škoda Superb a odražená deska osobní vozidlo zasáhla a poškodila. Řidič nezjištěného nákladního vozidla pokračoval v jízdě dál směrem na Brno,“ popsal událost Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří by mohli mít poznatky k dopravní nehodě, a pomohli by ustanovit nezjištěné nákladní soupravy či řidiče, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkazuje Hejtman.