Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy ČR zvou širokou veřejnost na Burzu práce a vzdělání, která proběhne ve čtvrtek 13. října od 9 do 17 hodin v pavilonu A na Výstavišti Flora v Olomouci. Vstup a veškeré poradenství pro návštěvníky jsou zdarma. 

 

Účast na akci přislíbily čtyři desítky nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje a z nejrůznějších odvětví – počínaje strojírenstvím, elektrotechnikou a optikou přes potravinářství, výrobu plastů a lepenkových obalů, stavebnictví až po společnosti působící v oblasti obchodu, energetiky, pojišťovnictví, lázeňství a zdravotnictví. Chybět nebudou ani personalisté z armády a policejních složek. Na burze představí svou vzdělávací nabídku i 28 vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem.

Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol či stávajícím studentům. Navštívit burzu by měli i ti, kteří se nějakým způsobem podílejí na volbě povolání – ať už jsou to rodiče teenagerů nebo výchovní poradci ze základních škol. V neposlední řadě je samozřejmě pamatováno přímo na žáky posledních ročníků základních škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve začínají uvažovat.

„Lidem hledajícím nové zaměstnání doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu,“ připomíná ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci Jiří Šabata a dodává: „Naši specialisté nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění. Kromě ÚP ČR budou mít na akci své stánky i Okresní správa sociálního zabezpečení a Státní úřad inspekce práce.“

Návštěvníci se mohou těšit na řadu zajímavostí a bohatý doprovodný program. K vidění bude např. venkovní přehlídka vojenské a policejní techniky, proběhnou i ukázky výcviku služebních policejních psů.

„Univerzita Palackého si zase připravila pro všechny zvídavé návštěvníky řadu atrakcí z oblasti fyziky a chemie – práci s vývěvami, termokamerami, odstředivkami, 3D tiskárnami a roboty. Chybět nebudou ani různé elektrochemické pokusy,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Zájemci si budou moci vyzkoušet jízdu v simulátoru formule F1 a svůj stánek na burze bude mít i tým BESIP.

„Pro děti a mládež je připravena soutěž o atraktivní ceny na stáncích vystavovatelů (hlavní výhrou je dron) a k vidění bude i tzv. „Živá knihovna povolání“. Žáci si například vyzkouší odběr krve, vyrobí si cukrovinku, smontují těžítko apod.,“ uzavírá ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje Jitka Janečková Moťková.

Veškeré informace o burze, včetně seznamu vystavovatelů, jsou k dispozici na www.burzapav.cz.