Ofenziva Jestřábů? Tým měl v aktuální sezóně spoléhat na hráče jako Vilém Burian, David Ostřížek nebo Tomáš Jáchym. Roli ofenzivních lídrů vesměs plní, zejména Ostřížek roli střelce a Tomáš Burian zase pozici tvůrce hry. Ukazuje se však, že Jestřábi se mohou spolehnout i na mnoho jiných hráčů.

Příkladem budiž poslední dva týdny. Začali se prosazovat hráči jako Petr Hašek a Matouš Venkrbec, tedy ti, co hrají třetí či čtvrtý útok. Hodně vidět je v zápasech už tradičně mladík Filip Jansa, který naopak dostává prostor v prvních dvou útocích vedle zkušených hráčů. Slušné výsledky předvádí Jan Slanina a stále více je vidět rovněž Tomáš Jandus, který se zjevně dostává do dobrého tempa.

Navíc se Prostějov může spolehnout i na obránce. Mladíci totiž zatím šlapou docela slušně. Defenziva pod taktovkou matadorů Valenty a Staňka je jinak velice mladá. Nejenže však dokáže se soupeři držet krok, zároveň pomáhá i směrem dopředu. Stačí vzpomenout slova Tomáše Valenty, když říkal, že mu spoluhráči i trenér radili, aby více střílel. Poslechl je a bývá nejpilnějším střelcem týmu. Je jen otázkou času, kdy mu to tam začne padat. Pilným střelcem je ale třeba i Aleš Poledna nebo Daniel Malák. A produktivitu beků vede Martin Pěnčík, který sice v zápasech často riskuje výjezdy dopředu, zatím mu ale vcelku vychází.

Ukazuje se, že Jestřábi mají oproti některým týmům velkou výhodu. Gól může přijít od kteréhokoli hráče, z kterékoli lajny. To dělá tým silnějším, než se mohl na první pohled před sezónou zdát.