Velká florbalová bitva je tady. Po třech letech se vrátilo mužské derby mezi florbalovými kluby FBC Playmakers Prostějov a SK K2 Prostějov.

Týmy se naposledy potkaly v sezóně 2018/2019. Nyní se ale potkají po postupu Playmakerů do Olomoucké ligy mužů znovu, když se střetne „A“ tým Plymakerů a „B“ tým SK K2 Prostějov. Derby neubere na atraktivitě ani to, že se odehraje na neutrální půdě litovelské sportovní haly Vítězná. Zápas začne v sobotu 22. října v 9.15.

Utkání zastihlo oba týmy ve vcelku dobré formě. V tabulce je po čtyřech zápasech dělí jediný bod. SK K2 Prostějov získal ve čtyřech zápasech bodů sedm, Playmakeři o bod méně. V tabulce mužstva dělí dvě příčky. Trochu odlišná je situace v bilanci. Eskáčko zatím předvedlo o něco horší ofenzivu, nicméně zároveň výrazně lepší výsledky směrem dozadu.

Poslední zápasy týmů dopadly opačně, eskáčko prohrálo s rezervou Přerova, zatímco Playmakeři dokázali porazit rezervu FBS Olomouc.

Pokud jde o bodové lídry, ti jsou u obou týmů jednoznační, i když výrazněji je to vidět u eskáčka. SK K2 Prostějov táhne se sedmi body Stanislav Elsner, hráč „Áčka“. Devatenáctiletý útočník je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem. Na asistence vedou další dva mladíci, tři posbírali Jan Báthory a Vojtěch Laurenčík. V brance dostávají přibližně stejně prostoru Jan Weidinger a Vojtěch Coufal.

U Playmakerů bodování vede Denis Mikulecký s devíti body. Jednadvacetiletý Mikulecký je i nejlepším asistentem, pozici TOP střelce má ale s pěti brankami Václav Trčka. Důležitým lídrem týmu je devětatřicetiletý univerzál Marek Bouda. V bráně tým sází hlavně na Miroslava Klimeše, vychytanou výhru nad Olomoucí, kde navíc minulou sezónu působil, ale zaznamenal Miroslav Vatter.