Skutečnost, že mu na Úřadu práce ČR nezajistili žádnou práci, rozzlobila pětatřicetiletého muže natolik, že se rozhodl pro „křišťálovou“ pomstu. Před „pracákem“ tak v minulém týdnu řinčelo sklo. Díky pohotovosti hlídky byl pachatel zadržen.

„Při vykonávání hlídkové činnosti zaměřené na veřejný pořádek v okolí náměstí Spojenců upoutal pozornost strážníků zvuk řinčícího skla. Hlídka spatřila muže, který v rychlosti nasedl do připraveného osobního automobilu a z místa ujížděl,“ popsala událost Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie s tím, že právě podezřelým chováním na sebe neznámý muž upozornil strážníky ještě víc než obyčejně.

Hlídka začala ihned vozidlo pronásledovat a za pomoci výstražného zvukového a světelného zařízení i řidiče zastavit. Muž ovšem na modré majáky s nápisem STOP nereagoval! „Strážníci mu tak služebním vozem zablokovali cestu, dotyčný se ovšem snažil vůz otočit, a i nadále ujíždět. To už ale nestačil a za pomoci donucovacích prostředků byl přinucen z auta vystoupit. Protože v ruce držel mohutný montážní klíč a z jeho jednání bylo patrné, že by mohl na strážníky zaútočit, byl pomocí hmatů a chvatů zpacifikován, sveden na zem a spoután,“ přidala vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie.

Následným prověřením bylo zjištěno, že pětatřicetiletý výtržník skutečně rozbil čtyři skleněné výplně informačních tabulí umístěných na budově prostějovské pobočce Úřadu práce. „Jako důvod při vysvětlení uvedl, že si tímto způsobem chtěl vybít svoji zlost za to, že nedostal práci,“ prozradila Greplová. „Na místo byla přivolána Policie ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření,“ dodala.