Bezpečnost a bezproblémový průběh celého období Památky zesnulých. To je tradiční krédo strážníků Městské policie Prostějov, kteří se už několik dní připravují na zvládnutí zvýšeného náporu návštěvníků prostějovských hřbitovů. Večerník zajímalo, která bezpečnostní opatření zavede městská policie během letošní Památky zesnulých na prostějovských hřbitovech.

„Strážníci na tuto situaci reagují každoročně navýšením kontrol v těchto místech a stejně tomu bude i letos. Se zvýšenou hlídkovou činností začínáme už v těchto dnech,“ upozornila Tereza Greplová, vedoucí oddělení prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Ze zkušeností i statistik z minulých let vyplývá, že právě během Dušiček se zvyšuje v okolí hřbitovů i také v jejich areálech riziko drobných krádeží, na parkovištích pak dochází častěji k případům vloupání do vozidel.

„Pravidelné kontroly probíhají uvnitř hřbitovů, na přilehlých parkovištích a v blízkém okolí hřbitovů.  Kontrolují se hřbitovy v Brněnské ulici, v Krasicích, Vrahovicíh a v Žešově. Strážníci upozorňují návštěvníky pietních míst, aby věnovali zvýšenou pozornost vlastní bezpečnosti a ochraně majetku,“ vybízí Greplová s ujištěním, že strážníci Městské policie se i letos zaměří na preventivní kontroly parkovišť. Hlídky se při kontrolách zaměří i na zaparkovaná vozidla. Na zkontrolovaných vozidlech strážníci zanechají informativní letáček upozorňující na možná rizika. Pokud je řidič u vozidla hlídkou přímo zastižen, je na nejčastější chyby upozorněn,“ dodala vedoucí oddělení prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO&PAMÁTKA ZESNULÝCH najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. října