V rámci osmého kola Regionální ligy juniorů čekal na juniory prostějovského eskáčka těžký úkol, kdy chtěli na vlastním ledě překvapit favorita z moravské metropole. Zatímco domácí měli po šesti duelech jedinou výhru, hosté jich měli hned šest z osmi utkání. První dvacetiminutovka toho příliš nenabídla a hrál se nudný zápas. Od druhé třetiny to ale byl vyšší rychlostní stupeň a do vedení se i přes převahu hostů dostal domácí celek v přesilovce. Vedení ale vydrželo jen chvíli a v posledním dějství dokázal favorit odskočit, když přidal další tři branky a odvezl si domů další výhru.

Úvodní minuty vypadaly, že se hráči ještě zapomněli na rozbruslení. Oba celky se postupně oťukávaly a mapovaly, co si mohou dovolit. Na větší šance se tak čekalo zhruba deset minut. Jako první hrozili domácí, kteří využili dvou nedůrazů v obraně, ale ani z jedné příležitosti branka nepadla. Hned nato o sobě dali vědět i hosté, ale v úvodním dějství řadu situací překombinovali a nedostávali se do velkých šancí. Střely z větší dálky pak hlídal brankář Dubský, který působil jistě po celé utkání. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, po průběhu třetiny se ani nebylo moc čemu divit.

Od druhé části ale bylo tempo zcela odlišné. Velmi dobře do ní vstoupili hosté, kteří větší agresivitou i rychlostí zatápěli obraně domácích od úvodního buly. Puk za Dubského ale nemohli dostat a brankáři hodně pomáhala i obrana, která si ale nevěděla rady s rozehrávkou a zůstávala tak pod neustálým tlakem. Největší příležitosti hosté spálili, když puk propadl za brankáře, ale jeden z útočníků místo doklepnutí do prázdné zvolil spíše obranný zákrok.

 Domácím velmi v této fázi hry pomohly zbytečné fauly hostů, po kterých si mohli vydechnout a zkusit něco vymyslet. To se podařilo ve druhé z nich, když si dobrý tlak vytvořila úvodní pětka a po ní práci dodělala druhá. Puk na modré dostal Masare a neváhal ho poslat směrem na branku, kde prošel přes houf těl až za záda hostujícího brankáře – 1:0. Vedení ale domácím dlouho nevydrželo. Po půlminutě totiž předvedla útočná trojice hostů krásnou souhru a kolotoč zastavil až Harásek, který touš jen uklidil do odkryté části branky – 1:1. Po této brance se znovu vrátil scénář úvodních minut a hosté mačkali svého soupeře, které držel ve hře brankář. Úplný závěr patřil domácím díky přesilovce, ale většinu si nakonec přenesli do závěrečné části.

Před úvodním hvizdem poslední třetiny přišel na řadu trest, který dostala domácí lavička za pozdní příchod ze šaten, což se v hokeji opravdu moc často nevidí. Rázem tak byla přesilovka pryč. Do návratu obou vyloučených hráčů se ale nic zásadního nestalo, hned po nich ale začal další tlak hostů a minimálně dvě šance zaváněly brankou. Ujala se ale až ta třetí, když se mezi kruhy zjevil osamocený Daněček, který dostal přihrávku a trefil se přesně mimo dosah brankáře – 1:2. Hosté chtěli přidat další branku a tlačili se k soupeři, domácí se bránili, a i oni hrozili díky rychlým kontrům. Jeden z těchto brejků ale neskončil zakončením a Staněk poslal skvělou přihrávku do jízdy Haráskovi, který přidal svou druhou branku v duelu, tentokrát bekhendem – 1:3. Oba juniorské výběry si v úvodních minutách závěrečné desetiminutovky vystřídaly po jedné přesilovce, ale zde to na větší ohrožení nebylo ani z jedné strany. Eskáčko chtělo s utkáním něco udělat, ale hosté si zápas kontrolovali a byli to oni, kdo přidal ještě čtvrtý zásah. Střela Brokeše prošla spíše se štěstím a otřela se ještě o jednoho z bránících hráčů tak, že skončila mezi betony brankáře – 1:4. Zbylé dvě minuty už se pak jen dohrávaly a junioři SK 1913 tak další body do tabulky nepřidali.

KUPÓN:

SK Prostějov 1913

HCM Warriors Brno

1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 35. Masare (Svoboda, Tábor) – 36. Harásek (Daněček, Staněk), 44. Daněček (Staněk, Harásek), 47. Harásek (Staněk), 58. Brokeš (Daněček, Stávek). Rozhodčí: Cik – Skokánek, Hozman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Dubský – Zatloukal, Masare, Unzeitig, Svoboda, Beneš, Polýnek, Pospíšil – Bařica, Šenk, Svoboda, Tábor, Šindler, Kudláček, Novák, Žák, Tománek. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Brna: Novák – Brokeš, Mareček, Dvořák, Kala, Ludikovský, Milotinský, Jindra – Daněček, Zelinka, Stávek, Dočekal, Staněk, Straka, Oliva, Pejchal, Palkovič, Harásek. Trenér: Jiří Sýkora.

 

Regionální liga dorostu skupina „9“ – 8. kolo

HK Kroměříž – SK Prostějov 1913

4:3 SN (3:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Králík, 7. Švajda (Došlík), 13. Švajda (Havlík), rozhodující nájezd Dopita – 25. Kubík (Pippal), 47. Špunar (Pippal), 48. Pekr (Řepa). Rozhodčí: Mikšík – Valentík, Novák. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0.

Sestava Kroměříže: Marušák – Chytil, Ambruz, Dopita, Dobeš, Hermély – Švajda, Žabenský, Došlík, Nedbal, Králík, Záhorovský, Ondík, Havlík. Trenér: Marek Rožnovjak.

Sestava Prostějova: Rychlý – Řepa, Palánek, Kaláb, Zatloukal, Kasal, Kopecký, Kubík – Mlčoch, Pekr, Pítr, Špunar, Pippal, Hozman, Pospíšil, Kutmon, Mojžíšek, Tsubera. Trenér: Pavel Musil.

Regionální liga starších žáků skupina „25“ – 10. kolo

SK Prostějov 1913 – HK Opava

17:5 (4:2, 4:1, 9:2)

Branky a nahrávky: 7. Prášil (Kucián), 9. Procházka (Florýková), 11. Prášil (Šoustal), 15. Kucián (Bross), 23. Danko, 33. Kovář (Procházka), 36. Procházka (Kovář), 40. Bross, 41. Procházka (Bross), 43. Kucián (Táborová), 43. Procházka (Bross), 44. Florýková (Mouka), 49. Florýková (Procházka), 52. Kovář (Bross), 56. Kovář (Procházka, Bross), 57. Grygárek (Danko), 60. Danko (Grygárek) – 7. Hrbáč (Hanzlík), 15. Weczerek (Thiemel), 35. Hanzlík, 58. Thiemel. Rozhodčí: Kroupa, Skokánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:0. V oslabení: 2:2.

Sestava Prostějova: Micka (Marek) – Mouka, Ožvoldík, Bross, Alexa, Táborová – Florýková, Mudrla, Prášil, Kovář, Kucián, Danko, Šoustal, Procházka, Grygárek, Frelich. Trenér: Pavel Musil.

Sestava Opavy: Richter (Ambrůz) – Kuzník, Thiemel, Harasim, Weczerek, Mičker – Rousek, Hrbáč, Hrbáček, Vlach, Hollesch, Hanzlík, Lindovský, Benda. Trenér: Lukáš Vnenk.

Liga mladších žáků skupina „21“ – 8. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Uničov

9:2 (0:1, 5:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 24. Blatný, 25. Horák, 28. Kovář (Vitásková), 36. Kozár, 39. Marek, 44. Marek, 53. Duba, 59. Horák (Štecová), 60. Marek – 6. Syrůčková, 43. Ballák. Rozhodčí: Kroupa, Bílek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Tižo (Oulehla) – Mudrla, Vidlář, Randus, Marek, Kovář, Vitásková, Štecová, Tichý, Růžička, Horák, Krajíček, Huljar, Blatný, Duba, Kozár. Trenér: Martin Pěcha.

Sestava Uničova: Valenta (Axmann) – Syrůčková – Kráčmar, Skopal, Móler, Sajdák, Vrana, Ballák, Berg, Matula, Jořenek, Sedláček, Kobza, Moser. Trenér: Ondřej Kavulič.

Liga mladších žáku skupina „7“ – 8. kolo

SK Prostějov 1913 – PSG Berani Zlín

9:6 (2:1, 4:0, 3:5)

Branky a nahrávky: 1. Musil (Krištofík), 7. Krajíček, 29. Kadlčík (Komárek, Radkovič), 30. Šelesták (Musil), 33. Kadlčík (Musil, Šelesták), 35. Radkovič (Krištofík), 54. Musil (Kadlčík), 59. Kovář (Radkovič), 59. Kadlčík (Musil) – 3. Kuželová (Baďura), 43. Hlatký, 52. Bělíček (Gonzalez, Baďura), 52. Hlatký, 53. Baďura (Hlatký), 57. Baďura (Hlatký). Rozhočí: Hozman, Mojžíšek. Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Kuba (Bojo) – Krištofík – Vybíhal, Kovář, Kadlčík, Řezníček, Štecová, Všetička, Musil, Krajíček, Radkovič, Komárek, Šelesták. Trenér: Václav Meidl.

Sestava Zlína: Kos – Kuželová, Vaverka, Bělíček, Žůrek, Ševeček, Hlatký, Rudolfová, Baďura, Gonzalez, Krejčí, Pecháček, Patiak, Petrůj. Trenér: Dominik Matula.