Očekávané se stalo skutkem! Netrvalo to zase tak dlouho a předpovědi ohledně výstavby rozlehlého bytového domu v areálu Galy Prostějov v Krasicích se zcela naplňují. Projekt Kateřiny Koldové zřejmě vyzní do ztracena stejně jako výstavba bytovek v Lesnické ulici v Plumlově a mnohé další. Za všemi stála žena, která už před časem skončila v osobním bankrotu, přesto se jí od státu i od běžných lidí opakovaně dařilo na vzdušné zámky inkasovat miliony korun. Z obchodního rejstříku vyplývá, že společnost, která za výstavbou a prodejem bytů u Galy měla stát, změnila jednatele. Zájemci dle našich informací už mají chystat hromadnou žalobu. Tohle je pořádně velký STÍN MINULOSTI.

Už v březnu loňského roku jsme informovali o tom, že výstavbu rozlehlého bytového domu v průmyslovém areálu Galy Prostějov považujeme za absurditu roku. Za celým projektem stála Kateřina Koldová, která byla v regionu nechvalně známá výstavbou domu pro seniory v Bedihošti. Tohoto projektu, na nějž získala státní dotace, se zbavila ve stádiu, kdy vše nasvědčovalo tomu, že se jej už nikdy nepodaří dokončit.

Postupem času se do redakce Večerníku v této souvislosti doneslo nebývalé množství informací. „Bankrotářka“ například už v roce 2008 slibovala bydlení ve Velké Bystřici, dům však dodnes nestojí a mnozí z lidí nikdy nedostali své peníze zpět. To samé aktuálně hrozí těm, kteří již složili zálohy na nové byty v Gale či v dalším projektu Kateřiny Koldové, který měl vzniknout v Lesnické ulici v Plumlově. Přestože lidé v nich již měli dávno bydlet, z obou jsou i po více jak roce jen nevzhledná torza.

Všechny projekty přitom mají společné to, že sama jejich iniciátorka nikdy nevystupuje v roli jednatelky společnosti, která vše zaštiťuje. V případě projektu bytového domu v Gale se spojila s Dušanem S. ze Šumperka. Podnikatel působící předtím zejména v oblasti tisku a reklamy kvůli bytům u Galy založil společnost Trifox reality. Letos v létě ji však přepsal na jiného jednatele. Tentokrát se jedná o muže z Moravské Třebové, který nemá se seriózním podnikáním žádné zkušenosti.

„Podle mě se jednoznačně jedná o typického bílého koně, kterého jsem se několikrát pokusil kontaktovat, ale není to možné,“ vyjádřil se jeden ze zájemců o byt, který ještě loni v červnu měl pevnou víru, že se nového bydlení u Galy dočká. Nyní už vše vidí naprosto jinak. „Dle smlouvy jsem měl bydlet už na konci uplynulého roku. Dům však rozhodně není ve stavu, aby něco takového bylo možné. Vrchní byty nejsou hotové vůbec, do těch přízemních zatéká. Požaduji vrácení peněz a nejsem sám. Chystá se i hromadná žaloba,“ prozradil nám muž, jehož identitu má redakce k dispozici. 

Sama Kateřina Koldová už s Večerníkem ohledně předmětné záležitosti odmítá komunikovat, v minulosti pouze připustila, že v této věci provádí projekční práce, z její strany posléze následovaly verbální útoky a od určité doby nám již mobilní telefon nezvedá vůbec.