Jen vyhodit papír šla devětaosmdesátiletá Prostějovanka. Stálo ji to ovšem přes pět tisíc. Stará paní se cestou na nákup zastavila u kontejnerů na tříděný odpad v ulici Šárka. Opodál nechala stát svou nákupní tašku na kolečkách. A to neměla dělat…

 

Ve čtvrtek odpoledne šla ke kontejneru na ulici Šárka v Prostějově vyhodit papír 89letá žena a nechala opodál stát svoji nákupní tašku na kolečkách. „Když se k ní vrátila, všimla si, že jí chybí plátěná taška s osobními věcmi, která byla uvnitř. Stará paní velmi špatně slyší, proto požádala o pomoc kolemjdoucího, který jí pomohl přivolat policii ze svého mobilu, protože ona o ten svůj přišla při krádeži. V tašce měla seniorka dále mobil, brýle, peněženku a doklady,“ popsala případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že neznámý bezcitný zloděj jí krádeží způsobil škodu 5230 korun.

„Policistům pak na místě uvedla, že si ničeho nevšimla. Pouze dvou osob, muže a ženy, kteří procházeli okolo,“ sdělila dále policejní mluvčí a dodala: „Případ vyšetřujeme pro dva přečiny, a to krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.“ Zloději, pokud bude, či budou dopadeni, hrozí až dva roky kriminálu.