Přípravy projektu na cyklostezku do Konice vrcholí. Jak již Večerník informoval, vše se zadrhlo v úseku vedoucím kolem Čertových rybníků u Čunína. Pro trasu stezky se nakonec muselo hledat náhradní řešení. Následná revize pozemků přinesla i poměrně překvapivé zjištění.

Projekt cyklostezky spojující Prostějov s Konicí a vedoucí malebným údolím říčky Romže vstal z popela zhruba přede dvěma lety. Tehdy byla podepsána smlouva o spolupráci mezi všemi obcemi a soukromými majiteli, po jejichž pozemcích by trasa měla vést. Všichni se zavázali k tomu, že se budou podílet na její výstavbě, hlavním iniciátorem celé záležitosti byl starosta Konice Michal Obrusník.

V těchto dnech se dokončuje projektová dokumentace na cyklostezku, která bude nezbytná pro zisk stavebního povolení a následnou možnost žádat o dotace. „V úseku kolem Čertových rybníků nebyla cyklostezka soukromým vlastníkem projekčně připravena, proto jsme po dohodě museli zvolit náhradní variantu. Při revizi jsme zjistili, že vstupní brána do areálu je na pozemcích patřících městu. Proto chystáme jejich pronájem,“ vysvětlil Večerníku starosta Konice Michal Obrusník s tím, že město již má předběžný souhlas majitele Čertových rybníků s umístěním cyklostezky. „Až bude trasa cyklostezky definitivně schválena, jsme připraveni pozemky směnit. Tím bude celá komplikace definitivně vyřešena,“ objasnil nejbližší postup.