Celou řadu reakcí vyvolal článek z minulého vydání o chystané přestavbě rondelu v Olomoucké ulici. Hned několik čtenářů nás při této příležitosti upozornilo na její rychle se zhoršující stav, za nímž stojí právě extrémní vytížení. A tak Večerník přirozeně zapátral, zda a případně kdy se plánuje rekonstrukce.

 

Výmoly v Olomoucké ulici sice zatím nenajdete, ale vše nasvědčuje tomu, že tam za nějaký čas budou. „Stav silnice se rychle zhoršuje. Markantní je to hlavně v úseku od mostu přes Hloučelu po kruháč u benzínky. Zajímalo by mě, zda se při příležitosti přestavby rondelu chystá také nezbytná oprava silnice, která trpí zejména kvůli přetíženým náklaďákům. Ty byly kvůli ucpané dálnici už několikrát odkláněny přes město a po Olomoucké pak popojížděly opravdu hodně pomalu,“ upozornil redakci v návaznosti na předchozí článek jeden z našich čtenářů.

S otázkou ohledně rekonstrukce Olomoucké ulice jsme se tedy obrátili na vedení města. „V první řadě je třeba říci, že silnice je ve správě Olomouckého kraje. S ním máme dlouhodobě výbornou spolupráci. Na zhoršující se stav ulice jsme jej již upozornili. Vše má ale své návaznosti. Aktuální prioritou je oprava rondelu, po němž očekáváme zrychlení průjezdu ulicí. Tím by se mohlo alespoň částečně zpomalit ničení komunikace. Její následnou rekonstrukci je nezbytné teprve naplánovat. Kdy skutečně proběhne, zatím nevíme,“ zareagoval na dotazy Večerník náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011) s tím, že v příštím roce by rovněž měly pokračovat výkupy pozemků pro další rozšíření severního obchvatu ve směru na Mostkovice.