Potřebné vzdělání, zkušenosti v oboru, spolehlivost. Ale také znalost cizího jazyka nebo řidičský průkaz. To jsou nejčastější požadavky firem na potenciální zaměstnance. Někdy jsou ale požadavky vskutku různorodé a mohou překvapit...

Například firma Maier shání operátora výroby. Požadavek? Jediný: dobrý zrak. Společnost MB Tool zase varuje možné montážní pracovníky, že překážkou k vykonávání jejich profese ve firmě je alergie na lepidla.

Mlékárna v Otinovsi také není v tomto směru úplně stranou. Po řidiči-údržbáři požaduje osvědčení k obsluze parních kotlů. Výrobce plastů Windmöller & Hölscher zase požaduje po uchazečích ochotu trávit velkou část roku v zahraničí. Linaplast, konkrétně pobočka ve Skřípově, zase požaduje po svých zaměstnancích trpělivost.

Nároky jsou zkrátka různé. Kdo ale v současné době nemá řidičský průkaz, nezvládá pracovat s počítačem a nemá aspoň základní znalost angličtiny nebo němčiny, vesměs má smůlu. 

 

 Speciální příloha FIRMY V OLOMOUCKÉM KRAJI II je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 5. prosince