Existuje jeden tradiční individuální a celosvětově rozšířený sport, v němž je Prostějov na českém území dlouhodobě nejlepší. Víte který? Ano, tenis. Díky výborně nastavenému i fungujícímu systému výchovy mladých talentů neustále produkuje další a další vysoce kvalitní hráče a hráčky, kteří pak pravidelně sbírají nové a nové úspěchy.

Tato špičková úroveň se navíc vítězně promítá i do týmových soutěží v tuzemsku, jejichž prestiž je především u mládežnických kategorií stále dost velká. A TK Prostějov letos posbíral národní tituly ve všech extraligových soutěžích nadějí, které byly na programu. Což se hanáckému klubu podařilo už poněkolikáté v novodobé historii.

Mistrovské primáty družstev v babytenisu, minitenisu, mladším žactvu, starším žactvu i dorostu přitom svědčí o dvou zásadních skutečnostech. Za prvé: tékáčko vzdor ekonomicky těžké době pořád disponuje natolik dobrými podmínkami včetně zázemí, že vychovává kvalitu snoubenou s kvantitou. Za druhé: mladí prostějovští tenisté a tenistky chtějí i v kolektivu vítězit na maximum.

Nejdůležitější ze všeho ale je, aby se talentované plejerstvo následně zvládlo prosadit mezi nejlepší také v mužské/ženské kategorii. A nejen příklady sester Fruhvirtových, Jiřího Lehečky a spol. dokazují, že rovněž v tomto ohledu místní top klub umí dotahovat péči do zdárného konce. Čerstvé zlato z extraligy dospělých budiž příjemným bonusem.