Večerník byl při všech domácích zápasech fotbalového eskáčka. A zkoumal rovněž utkání venkovní. Měl tak možnost zjistit, jak hraje tým, ale také jednotlivci. Co jsou silné a slabé stránky mužstva. A komu se aktuálně daří. Na následujících řádcích pro vás proto přinášíme souhrn dění během zápasů fotbalového eskáčka. Zaměřili jsme se nejen na lídry, ale na celý tým, včetně nováčků, kterých nebylo málo. Nevycházeli jsme přitom čistě jen z čísel, ale také ze subjektivních dojmů, které hráči po sobě zanechali.

 

HVĚZDA PODZIMU

Vasil Kušej

„Vaska“, jak se rychlonohému fotbalistovi přezdívá, v Prostějově dal své kariéře nový impuls. Záložník se ukázal i na podzim jako velice rychlý a hbitý hráč s citem pro nahrávku i dobrou střelou. První zápasy se mu tolik nepovedly. Nejpozději od poloviny podzimu už ale jeho výkony nabraly vzestupnou tendenci. A konec podzimu jej zastihl na vrcholu. Důvěru trenéra v jeho schopnosti potvrzuje porce odehraných minut. Kušej se za ni odvděčil pěti brankami a velkým množstvím povedených akcí. Je to ale nejspíš naposledy, co jsme jej viděli hrát za Prostějov.

 ZKLAMÁNÍ PODZIMU

 Volodymyr Krynskyi

Jednotlivci nehráli větší část podzimu špatně. A proto bylo těžké vybrat někoho, kdo by mohl být označen za zklamání. A i u Krynského je to trochu přehnané. Nicméně se od něj čekalo prostě víc. Přípravu měl skvělou, ani začátek sezóny pro něj nebyl nejhorší. Zejména v zápase s Vyškovem se mu však nedařilo. A nakonec pozici jedničky neobhájil před Michalem Bártou. Krynskyi má nicméně potenciál, což už nejednou dokázal.

PŘEKVAPENÍ PODZIMU

Jakub Elbel

Do týmu přišel coby druholigový nováček. Jak se ale ukázalo, neztratil se. Zprvu bojoval se zraněním. Když se ale vrátil do sestavy, začal zářit. Působil sebevědomě, nepouštěl přes sebe hráče. Dobře rozehrával a vypomáhal i útoku. Elbel se stal příjemným překvapením týmu. Navíc si jeho růstu všimli i na reprezentační úrovni, kde tak mohl v U20 oslavit premiéru. Pro Elbela se jednalo o důležitý, ne-li přelomový půlrok.

SMOLAŘ PODZIMU

 Lubomír Machynek

Zde není o čem. Machynek je stále hráčem Prostějova, nicméně za něj nenastoupil na podzim. Důvodem jsou vleklé zdravotní problémy, které jej nepustily do hry. Osmadvacetiletý obránce je znám svou tvrdou hrou, dobrou hrou tělem i solidní rozehrávkou. Ani jedním z nich se ale bohužel nemohl prezentovat. Což je smůla jak pro něj, tak pro eskáčko.