Toto je opravdu ubohé... Dětem z mateřské školky v Konici někdo řádně pokazil radost, když jim přestřihl řetěz se žárovkami na rozsvíceném vánočním stromečku a poničil betlém. Díky ochotě místních se vše dalo brzy do pořádku.

 

Pěknou výzdobu s jesličkami, ovečkami, skřítky či andílky si letos tradičně připravili v MŠ v Konici. Jenže v noci na 7. prosince na zahrádce školky řádil vandal. „Přestřihl osvětlení vánočního stromečku a rozkopal ovečky z betlému,“ popsala nepochopitelné řádění neznámého ubožáka ředitelka zařízení Hana Továrková.

Během následujících dní se vše podařilo dát dohromady. „Syn jedné naší paní učitelky studuje obor elektro, a tak nám přestřižený řetěz se žárovičkami opravil. Kromě toho nám jedna maminka věnovala další osvětlení. Ovečky z betlému jsme dali zpět na místo, naštěstí nebyly nijak výrazněji poškozené,“ reagovala na naše dotazy ředitelka mateřské školky v Konici.

Její vedení sice oficiálně věc na policii nehlásilo, pouze poprosilo o častější noční dohled v okolí budovy. „Od té doby se již nic podobného neopakovalo,“ uzavřela Továrková.