Reprezentační pauza, ale také následující týden znamenaly řadu změn. Přinejmenším v Chance lize. Řada týmů se rozhodla ještě posílit nebo nahradit ztráty z předešlých týdnů. A platí to jak pro 1. ligu, tak pro extraligu. Ostatně změny potkaly také Prostějov.

Novinky u Jestřábů jsme ovšem probrali v jiných příspěvcích. Podíváme se tedy tentokrát k soupeřům, u kterých rovněž docházelo k některým výměnám. Jedna se týkala i brankáře, který nedávno vypomáhal Prostějovu.

Adam Brízgala

Čtyřiadvacetiletý brankář se už v této sezóně hodně nacestoval. Gólman začal sezónu v extraligovém Kladně, nedávno vypomáhal Prostějovu. A minulý týden byl z Kladna na střídavé starty poslán do Slavie Praha. Brízgala je rychlý, jistě působící brankář, který dokáže výkony vyčnívat i v době, kdy se týmu jako celku nedaří. Předváděl to v Ústí nad Labem, kterému se příliš nedařilo, i tak měl ale solidní čísla. Hodně dokázal v minulé sezóně pomoci Porubě. A také v Prostějově zanechal dobrý dojem. I v posledním Kladně se rozchytal ke slušným výkonům. Slavii pomohl už v zápase s Litoměřicemi (výhra 7:2).

Dominik Sklenář

Zajímavou šanci dostává mladý, teprve dvaadvacetiletý útočník. Sezónu dosud odehrál ve druholigovém Znojmě. Nyní se může vrátit o úroveň výš. Povolala jej totiž Slavia Praha. Dominik Sklenář je ve dvaadvaceti letech už poměrně zkušeným hráčem, jen v Chance lize odehrál 120 zápasů a vyzkoušel si postupně angažmá v Litoměřicích, Ústí nad Labem a Třebíčí. Odchovanec Letňan nicméně byl zdaleka nejproduktivnější v dresu Znojma, kde si připisuje v aktuálním ročníku v průměru bod a půl na zápas.

Ondřej Jurčík

Třicetiletý útočník toho už odehrál opravdu hodně. Je ale zároveň vzorem klubové věrnosti. Odchovanec Litvínova totiž za Litvínov odehrál také podstatnou část své dospělé kariéry. V sezóně 2020/2021 si sice odskočil do Žiliny a tu a tam si odskočil do nižších soutěží. Velkou většinu každé sezóny ale trávil právě v Litvínově. Většinu ročníku hrál v Sokolově. Nyní ale bude mít možnost další zápasy přidat také za Litvínov. V minulosti nepatřil k často bodujícím hráčům, v posledních letech se však stává stále produktivnějším.