Závěr roku rozhodně pro management fotbalového klubu 1.SK Prostějov nebyl ve znamení odpočinku. Naopak v období Vánoc a čekání na Nový rok zaznamenal klub několik změn v kádru.

Velkou pak ohlásil také v případě Vasila Kušeje. Záložník sice z klubu odchází, ale do jiného klubu, než se původně očekávalo.

Koncem roku 2022 došlo hned na několik změn v týmu 1.SK Prostějov. Tým už ohlásil první hráče na zkoušku a první jména, která získal do svých řad. „Na testech jsme domluveni s Davidem Moučkou z Vyškova, který je středovým záložníkem. A s útočníkem Adamem Vlasákem z Houstoně,“ prozradil Večerníku sportovní ředitel klubu Ladislav Dudík. To ale nebylo vše. „Přichází také osmadvacetiletý brankář Luděk Vejmola, který byl naposledy v Zápech, ale několik let hrál s Baníkem, s nímž jednáme o útočníku Danielu Smékalovi. Šumbera se naopak definitivně vrací do Líšně, svého mateřského klubu,“ přidal sportovní ředitel eskáčka další změny.

Už dříve ale klub oznámil také dva odchody. První byl u Vasila Kušeje, dvaadvacetiletého záložníka. „Vasil Kušej neodchází do Baníku Ostrava, jak se zdálo, ale do Mladé Boleslavi. Částečnou náhradou za něj přichází z tohoto klubu Martin Rolinek, bývalý hráč Líšně,“ uvedl Ladislav Dudík. „My jsme byli s Baníkem domluvení. Velkou roli v tom hrál manažer Kušeje. Pak se do hry dostala zpátky Boleslav a trenér Hoftych byl přímočařejší,“ popsal rošádu, kolem hráč, o něhož usilovala i Sigma Olomouc a Teplice, Ladislav Dudík. Vasil Kušej za Prostějov odehrál ve 2. lize 41 zápasů, ve kterých vstřelil deset branek. Obvykle začínal v základní sestavě.

Druhým odchodem má být univerzál Michal Zapletal. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Prostějova by měl být dohodnutý s Duklou Praha. „U Michala Zapletala jsou kluby domluvené. Ale ladí se to, objevil se ještě jeden ligový klub, který by se na něj chtěl podívat. Manažery je to posvěcené, ale půjde si možná ještě chviličku udělat zkoušku v lize,“ pověděl Ladislav Dudík.

Další odchody z klubu zatím hlášené nejsou. Hráče v těchto dnech už čeká individuální plán. Společná zimní příprava by měla začít druhý týden v lednu.