Plesů bude na výběr během zimy opravdu hodně. Každoročně se jich na Prostějovsku uskuteční i více než sto. Řada z nich se koná v Prostějově. A mnoho už má opravdu dlouhodobou a slavnou tradici. Totéž ale platí o několika akcích podobného typu v blízkém okolí. Právě na některé plesy a bály se nyní podíváme.

Takovým otevřením plesové sezóny je tradiční Městský ples v Prostějově. Hodnotné ceny, výborné občerstvení, solidní hudba. Ples navštěvuje často (ale ne pouze) městská honorace. Ples je tradičně prvním v celém regionu.

Velkou oblibu si získal ples Pomáháme tancem. Pravidelně patří mezi velice navštěvované, zde se naopak vesměs schází mladší lidé, často čerství absolventi středních i vysokých škol. Přidanou hodnotou je charitativní podtón akce, účastníci mají možnost přispět na některé organizace z oblasti sociální práce nebo školství. Tradicí je kvalitní moderátorské duo.

Dalším plesem, který si v Prostějově vysloužil dobré renomé, je spíše večírek. A sice palačinkový. Prostějovská palačinkárna Pall & Chinky se těší oblibě, stejně jako její akce. Každý rok je jedinečný tématem. Tentokrát si přijdou na své upíři. V Prostějově lze nicméně navštívit třeba ples zemědělců nebo myslivců, plnit Společenský dům se dařilo i firmě Koutný. A to vůbec nemluvíme o jednotlivých školách a jejich plesech.

I v okolí Prostějova ale najdeme celou řadu vyhlášených plesů. Příkladem budiž Hanácký bál v Kralicích na Hané. Desítky let pořádaný ples je plný krojů, hanáčtiny i zajímavých cen v tombole. Nudit se na něm rozhodně nebudete. Dobrou pověst má ale také třeba hasičský ples v Lipové. Skvělé občerstvení, doprovodný program a stylově vyzdobený interiér. I tak může vypadat plesání. A do třetice všeho dobrého – rockový ples v Žárovicích. Tam se dočkáte valčíku a podobných záležitostí opravdu jen příležitostně. Ale dobrá atmosféra a rozjařená nálada jsou zaručené.

Nutno ale říct, že pěkných plesů s příjemnou atmosférou, zajímavým programem a dobrou tombolou je na Prostějovsku každoročně dost a dost. Stačí se zajímat. A pak si vybrat. Všem samozřejmě přejeme dobrou volbu.