Byl to opravdu dlouhý průvod, který se jen tak tak vešel na nevelký pokojík prostějovské porodnice. Objevili se v něm primátor Statutárního města Prostějov František Jura, jeho první náměstkyně Milada Sokolová či četní zástupci nemocnice. Viktorka Kořínková, která se stala prvním miminkem města roku 2023, ovšem četná přání a gratulace v poklidu prospala.

 

Rodiče malé Viktorie se od uplynulé středy 4. ledna mohou těšit z četných dárků, radost jim nepochybně udělalo zejména 10 000 korun, které od roku 2019 každý první občánek města Prostějova daného roku dostává. „Příchod každého dítěte na svět je velkou radostí. Vzpomínám si na narození svých dětí a nyní se raduji z příchodu vnoučat. Přeji celé rodině hodně zdraví, štěstí a spokojenosti,“ pronesl prostějovský primátor František Jura.

„Že by mohla být Viktorka první, jsme rozhodně neplánovali. A ze všech těch gratulací jsme hodně překvapení,“ svěřila se novopečená maminka Anetta. Její dcera Viktorie Kořínková se narodila 1. ledna ve 22:52 hodin, při příchodu na svět vážila 3850 gramů a měřila 51 centimetrů.

„Narození prvního dítěte v kalendářním roce je vždy důležitou událostí. Chci mít Prostějov městem pro všechny generace a z každého nového občánka mám velkou radost. Věřím, že jemu i jeho rodičům v budoucnu nabídneme kvalitní předškolní a školní zařízení a skvělou nabídku volnočasových aktivit,“ přidal Jura exkluzivně pro Večerník.

 

Prvnímu prostějovskému miminku i jeho šťastným rodičům přišli všechno dobré do života popřát prostějovský primátor František Jura, jeho první náměstkyně Milada Sokolová a také četní zástupci prostějovské nemocnice. 

 

1. miminko 2023

DSC 0612
 
 
DSC 0619
 
 
DSC 0628
 
 
DSC 0614
 
 
DSC 0604
 
 
DSC 0606
 
 
DSC 0613
 
 
DSC 0636
 
 
DSC 0625