Halířové nebo korunové položky, ale také částky přesahující padesát i sto tisíc korun. Transparentní účty kandidátů na prezidenta České republiky zaplnily v posledních týdnech kromě výdajů za kampaň také stovky příspěvků. Často od drobných přispěvatelů, což se týká zejména Pavla Fischera. Občas ale také velké sumy v řádu statisíců a milionů. V některých případech přitom za nimi stojí jednotlivci z regionu.

Například nejvýraznějším podporovatelem Josefa Středuly je reionální podnikatel a majitel mimo jiné Běleckého Mlýna Richard Benýšek. Kandidáta podpořil veřejně, navrch mu ale také poslal částku přesahující pět milionů korun. A to ve dvou částech. Zajímavostí je, že zatímco Středula je považován za spíše levicového kandidáta, Benýšek je tváří olomoucké ODS...

Dalším velkým podporovatelem z regionu pak je ptenská pila Javořice. Ta si vybrala k podpoře hned dva kandidáty, a sice Petra Pavla a Danuši Nerudovou. Oběma kandidátům zaslala v korunách po půl milionu.

V mnoha případech prezidentským kandidátům přispívají jednotlivci, o něco méně firmy. Zajímavostí pak je situace u Marka Hilšera a Jaroslava Bašty. Zatímco Hilšerovi přišlo zdaleka nejvíce od politického hnutí Marek Hilšer do Senátu, Jaroslav Bašta obdržel drtivou většinu finančních prostředků na účet přímo od SPD. Částky jsou k dohledání na transparentních účtech kandidátů, jehož vlastnictví je jednou z povinností kandidátů na prezidenta.