Neodolatelnou potřebu krást v sobě zřejmě mají tři zlodějské osoby, jejichž delikty v uplynulém týdnu řešili prostějovští strážníci. Dohromady přitom neukradli zboží ani ne za 220 korun...

 

Během čtyř dnů vyjížděli strážníci řešit nahlášené drobné krádeže do prostějovských obchodních domů. První měla na svědomí osmadvacetiletá žena, která v supermarketu v ulici Újezd vybrané zboží neuložila do nákupního košíku či vozíku, ale do horní části dětského kočárku. „Na prodejní ploše byla spatřena ostrahou, jak si vybrané zboží vkládá do prostoru v horní části dětského kočárku a následně prochází přes pokladní zónu bez zaplacení takto ukrytého zboží. Byla však zadržena ochrankou a předána přivolaným strážníkům. Přestože zboží nakonec zaplatila, čeká ji přestupkové řízení,“ okomentovala Tereza Greplová, vedoucí oddělení prevence Městské policie Prostějov.

To čeká i osmašedesátiletou ženu, která pro změnu v supermarketu v Okružní ulici zcizila teleskopický zapalovač za pouhých třicet korun. I ona byla za pokladnou zadržena a předána strážníkům.

V rukách strážníků skončil nakonec i čtyřiatřicetiletý muž, který kradl v hobbymarketu v Konečné ulici. „Ten byl pracovníky obchodu spatřen, jak z regálu bere zboží, strhává cenovky a vkládá si jej do kapsy. I on se poté pokusil projít bez zaplacení přes pokladní zónu, kde byl ostrahou zadržen. Odcizené zboží v podobě hadicové objímky v hodnotě sto padesát korun si muž následně odkoupil,“ prozradila Greplová s tím, že všechny tři případy strážníci po zadokumentování předali k projednání příslušnému právnímu orgánu.