Posilu jako hrom získal volejbalový klub VK Prostějov. Hráčský kádr jeho ženského A-týmu vyztužila nejlepší blokařka ČR posledních let Veronika Trnková, jež na Hanou přestoupila z italského Pinerola a už podepsala smlouvu! Hrát však zatím nemůže, nejdřív musí doléčit dlouhodobé zranění.

 

„Předně chci říct, jak nesmírně jsem rád a vážím si toho, že jsme získali opravdu špičkovou volejbalistku, dlouholetou českou reprezentantku a v předchozích letech jednoznačně nejkvalitnější blokařku naší země. Navíc nikoliv na hostování, ale naplno na přestup. Až Verča vyřeší své zdravotní potíže, bude pro nás ohromnou posilou,“ řekl kouč vékáčka Miroslav Čada.

„Zároveň je samozřejmě potřeba říct, že momentálně Veronika nemůže hrát kvůli zranění, které se jí nedaří plně vyléčit od loňského léta. Už s námi zkoušela trénovat, ale problémy se vracejí. Proto se Verče snažíme maximálně pomoci v zajištění takového lékařského servisu, aby se postupně dala naprosto do pořádku,“ upozornil Čada.

„Nijak na ni časově netlačíme, naopak chceme trpělivě spolupracovat na správném léčení. A teprve až bude stoprocentně fit, tak nastoupí. Nikam nespěcháme, neboť s výhledem do budoucna moc dobře víme, že nám Veronika může pomoct skvělými výkony. Tak jako v minulosti,“ zmínil Čada dřívější prostějovské působení Trnkové mezi lety 2016 a 2018.

Tehdy se sedmadvacetiletá (narozena 13. října 1995 v Praze) a urostlá (výška 188 centimetrů) plejerka výrazně podílela na zisku dvou mistrovských titulů i jednoho Českého poháru. „Věříme, že naše bývalá výborná spolupráce bude i teď neméně kvalitně pokračovat,“ pravil zkušený trenér optimisticky.

„Trnec“, jak je Trnková přezdívána, volejbalově vyrostla v Olympu Praha, odkud roku 2015 zamířila do německého VfB Suhl Thüringen. Po tamní jediné sezóně se vrátila do rodné země, kde postupně prošla Prostějovem, Olomoucí (2018 až 2020) a Libercem (2020/21). Načež nabrala směr Itálie, kde rok strávila v Římě (2021/22), aby následovalo zraněním zmařené angažmá v Pallavolo Pinerolo.