Tohle se už muselo řešit. Nebezpečné chození po kraji silnice, kudy projíždí stále více aut nabízí pouť ulicí Zádvoří do centra Konice. Chybí tu totiž chodník. Projekt na celkovou rekonstrukci ulice už je připraven, kvůli nedostatku peněz se vše zdrželo. Letos na jaře by se tu však mělo začít něco dít.  

 

Celkem 60 milionů korun chybělo před zhruba dvěma roky na naplánované investice v Konici. Nyní se je daří postupně získávat na dotacích, a tak se tu postupně pouštějí do toho nejnutnější. Už letos na jaře by měla přijít na řadu kompletní rekonstrukce ulice Zádvoří. V těsné blízkosti domů se tu nachází frekventovaná silnice ve směru na Olomouc a Prostějov. Na rozsáhlých úpravách se budou podílet celkem čtyři investoři, kromě města a Olomouckého kraje, jemuž silnice patří, také EON a vodaři.

„Hned na jaře začne společnost VaK, který zde bude opravovat vodovod. Co se týče cesty a vybudování chodníku, tak to chystáme léto. Počítat musíme se značnými dopravními komplikacemi, ale věříme, že nebude potřeba mít silnici po celou dobu zcela uzavřenu. Po většinu času by se mělo jezdit na semafory, vše ovšem bude nezbytné co nejlépe zkoordinovat,“ nastínil Večerníku ještě na konci uplynulého roku konický starosta Michal Obrusník.