K přepadení pošty v Dobromilicích došlo téměř přesně před rokem, konkrétně v pátek 4. února.  Pracovnice pošty tehdy vydala pachateli z obavy o svůj život finanční hotovost 34 000 korun a losy v hodnotě 1 000 korun.

Po přepadení Tomáš Capay při útěku okradl ženu o jízdní kolo, které bylo později nalezeno u místní pily v Dobromilicích. Dál pak pokračoval pěšky, a přitom se zbavoval svého oblečení. V potoce byla rovněž policejními potápěči nalezena odhozená maketa střelné zbraně. Při útěku lupič skryl v terénu v blízkosti potoka ukradené peníze včetně losů, kde byly ještě ten den policisty nalezeny.

Kromě toho měl šestadvacetiletý muž zapálit půdu rodinného domu v Doloplazech, které sousedí s Dobromilicemi. Tam se chtěl nejen skrýt před policisty, ale pravděpodobně i ohřát. Přestože se mu útěk nakonec zdařil, díky identifikaci z kamerových záznamů si pro něj policisté nakonec došli do bytu jeho přítelkyně Michaely T.

U soudu obžalovanému hrozilo až deset let vězení. Nakonec odcházel se šestiletým trestem, když se dohodl na vině a trest přijal. „V tomto případě byla v květnu loňského roku soudem schválena dohoda o vině a trestu, kterou byl obžalovaný odsouzen na 72 měsíců nepodmíněně. Rozhodnutí je již pravomocné,“ reagovala na náš aktuální dotaz soudkyně Ivona Otrubová. Co se týče případné náhrady škody, odkázal trestní soud poškozené na občansko-právní řízení.

Tomáš Capay je nepochybně dokonalým příkladem mladého člověka z Prostějova, jemuž zcela zničil život pervitin. Už na střední škole se vyskytoval v blízkosti Ilie Sisova a jeho party, která po Prostějově vykradla, co se dalo. Na rozdíl od jiných se mu však vězení dlouho vyhýbalo. Odsouzen k nepodmíněnému trestu byl až před pěti lety. Konkrétně za mříže putoval na 38 měsíců za prodej drog a vandalství, když svými nápisy počmáral zhruba 15 domů po celém Prostějově. Tehdy působil značně pokorně a zdálo se, že je připravený za svým minulým životem udělat tlustou čáru. To se mu však absolutně nepodařilo.,,